Tokat Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Aydoğan Açıklaması

"Kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren ensaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi veriyoruz"

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi verildiğini söyledi.

Aydoğan, düzenlediği basın toplantısında, hükümetin açıkladığı sıfır faizli krediden esnaf ve sanatkarların faydalanması ve kredi şartları hakkında bilgi verdi.

Esnafa yönelik faizin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanan kredi imkanı bulunduğunu belirten Aydoğan, krediyi kullanmak için esnafın 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 63. maddesi doğrultusunda esnaf ve sanatkar olması gerektiğini ve 150 bin liraya kadar kredi verdiklerini söyledi.

Aydoğan, geleneksel, kültürel sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlerle benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığınca kabul edilen esnaf ve sanatkar olmak şartıyla sıfır faizli kredi imkanı sunduklarını anlattı.

Kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi verdiklerini belirten Aydoğan, "Bu tür mesleği yapan esnaf ve sanatkarların esnaf vergi muafiyet belgesi, ustalık belgesi ve KOSGEB'den destek almadığına dair yazı ile başvuru alıyoruz" dedi.

Aydoğan, ustalık belgesi sahibi olup yeni iş yeri kuranlara, makine ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanmasına ve genç girişimci esnaf ve sanatkarlara yönelik krediler hakkında da bilgi verdi.
Kaynak: AA