STB Yönetiminden Sivas Jandarma Komutanlığına Ziyaret

SİVAS - Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Sivas Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bektaş Arslan'ı ziyaret etti.

STB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hastaoğlu, Sivas merkez ve ilçelerinde asayişi sağlayan jandarmanın özverili ve başarılı çalışmalar yürütmesinden dolayı tüccar ve esnafların güven duygusu içinde ticari faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Borsa olarak hayvan hırsızlığı, sahte para ve dolandırıcılık konularında yapılacak olan bilgilendirme çalışmalarına destek vereceklerini aktaran Hastaoğlu, bu konuda jandarma teşkilatının yanında olduklarını ifade etti.

Arslan ise kentte 17 ilçe ile bin 238 köye hizmet verdiklerini belirtti. Yurdun çeşitli illerinde görev yaptığını ve Sivas'ın yüzde 94'nün jandarma sorumluluk bölgesi olduğunu vurgulayan Aslan, şunları kaydetti:

"Sivas vatanını, milletini seven, milli duyguları yüksek bir şehir. Jandarma teşkilatı olarak huzur ve güven ortamının devamını sağlamak amacıyla 24 saat görevimizin başındayız. Sivas'ta 2016 yılında Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) kurulumuna başlayacağız. Türkiye'nin ilk ve en büyük kamu güvenliği haberleşme sistemi olan ve kriptolu telsiz muhaberesinin yanı sıra araç takip sistemi, plaka tanıma sistemi, kimlik numarası ile şahıs sorgulama ve plaka numarası ile araç sorgulama uygulamalarına sahip olan JEMUS, kentte şüpheli araç ve kişilerin yakalanmalarını sağlayacak."

Sistemin bünyesinde barındırdığı özellikler sayesinde doğal afetlerde karşılaşılabilecek iletişim ve kurtarma faaliyetlerine de büyük katkı sunacağını vurgulayan Arslan, JEMUS'un Sivas'ta kurulması ile jandarma ve polis MOBESE sisteminin tam entegre haline gelmiş olacağını dile getirdi.

Ziyarete, STB yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Kaynak: AA