Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Açıklaması

"7 Haziran'a kadar hayatında hiç koalisyon yaşamamış milyonlarca seçmen, 7 haziran seçimlerinden sonra muhalefetin beceriksiz hareketleriyle ürktü, ortaya da bu sonuçlar çıktı"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, "7 Haziran'a kadar hayatında hiç koalisyon yaşamamış milyonlarca seçmen, 7 Haziran seçimlerinden sonra muhalefetin beceriksiz hareketleriyle ürktü, ortaya da bu sonuçlar çıktı" dedi.

Partisinin Bartın İl Başkanlığınca parti binasında düzenlenen il divan toplantısında yaptığı konuşan Doğan, ülkede tepede tartışma, alt zeminde ise kutuplaştırma siyaseti oluşturulduğunu savundu.

7 Haziran seçimlerinin ardından geçen 5 aylık süreçte de insanlarda ekonomik kaygı, terör korkusu ve alternatifsizliğin getirmiş olduğu psikolojik durumun hakim olduğunu öne süren Doğan, "7 Haziran'a kadar hayatında hiç koalisyon yaşamamış milyonlarca seçmen, 7 Haziran seçimlerinden sonra muhalefetin beceriksiz hareketleriyle ürktü, ortaya da bu sonuçlar çıktı. Rabbim her şeye rağmen bu seçim sonuçlarını, hem ülkemiz hem de bölgemiz için hayırlara vesile etsin" diye konuştu.

Bir ülke için en önemli şeyin birlik ve beraberlik olduğuna işaret eden Doğan, geçmişte Güneydoğu'da yapılan en büyük yanlışın, PKK’nın yüzünden, Kürtlerin ötekileştirilmesi olduğunu ifade etti.

İstanbul’u birlikte fetheden, Çanakkale’yi beraber savunan, kurtuluş mücadelesini birlikte veren insanların bugün birbirine tahammül edemeyecek hale geldiğini belirten Doğan, "Güneydoğu bu hale nasıl geldi? Farklı kimlikler de olsa, farklı düşünceler de olsa farklı yaşantılar da olsa, bir ülkenin insanı en kötü ihtimalle ortak paydada buluşma idaresi gösterebiliyorsa, o ülke önüne çıkabilecek her türlü sıkıntıları aşma iradesine sahiptir" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, Genel İdare Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
Kaynak: AA