Motosiklette 2016 Hazırlıkları Sürüyor

ANKARA - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), 2016 yarış sezonunun hazırlıklarını sürdürüyor.

TMF Yönetim Kurulu, Kocaeli Motosiklet Sporları Kulübü'nün Türkiye Pist Şampiyonası'nı organize etme talebini değerlendirerek karara bağladı.

Kurul, şampiyonanın Avrupa'nın farklı pistlerinde profesyonel olarak düzenleme yetkisini Kocaeli Motosiklet Sporları Kulübü'ne verdi.

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz Taşkıran ile Kocaeli Motosiklet Sporları Kulübü Koordinatörü Özdem Veli Erdem, 2016 yarış sezonu ve antrenman programı için yurt dışındaki pist yöneticileriyle yarından itibaren bir araya gelecek.

Erdem ve Taşkıran, Macaristan, Hırvatistan, Slovakya, Yunanistan ile Avusturya'da bulunan pistlerde incelemeyi yapıp, 2016 Pist Şampiyonası'nın programını ve antrenman günlerini netleştirecek.

- TMF Kupası İzmir'de

Yurt dışında düzenlenecek Türkiye Pist Şampiyonası'na katılma imkanı bulunmayan sporcular için TMF Kupası organize edilecek.

Kendini geliştirmek isteyen ve yeni başlayan sporcular için gerçekleştirilecek kupaya, İzmir ev sahipliği yapacak.

Öte yandan, yurt dışındaki pistlerde yapılacak yarışlarda TMF yetkilisi 2 doktor görevlendirilecek. Bir doktor pistte sabit bulunurken, diğer doktor ihtiyaç halinde sporculara hastanede refakat edecek.

Ayrıca şampiyonaya katılan sporcular, federasyon tarafından her türlü kaza ve yaralanmaya karşı tedavi masraflarını kapsayacak şekilde sigortalanacak.

Kaynak: AA