Tacikistan'a 241 Milyon Dolarlık Kaynak

Asya Kalkınma Bankası, ülkeye 3 yılda 241 milyon dolarlık kredi ve teknik yardım sağlanacak

TAŞKENT - Asya Kalkınma Bankası'nın 3 yıl boyunca Tacikistan'a 241 milyon dolarlık kaynak ayırmayı planladığı bildirildi.

Asya Kalkınma Bankası'nın Tacikistan temsilcisi Si Si Yu, basına yaptığı açıklamada bankanın 2016-2018 yıllarında Tacikistan'a 241 milyon dolarlık kaynak ayırmayı öngördüğünü, bu desteklerin yarısının kredi diğer yarısının ise teknik yardım olarak verilmesinin planlandığını belirtti.

Bu çerçevede Tacikistan'a gelecek sene 70 milyon dolar, 2017'de 85 milyon dolar, 2018 yılında ise 86 milyon dolar kaynak ayrılacağını ifade eden Si Si Yu, kaynakların kara yollarının modernizasyonu, gıda güvenliği, su kaynaklarının verimli kullanılması, enerji ve diğer alanlardaki projelerin hayata geçirilmesi için harcanacağını kaydetti.

Si  Si Yu, söz konusu projelerin hayata geçirilmesiyle ülkedeki yatırım ortamının iyileştirilmesi, ülke ekonomisinin çeşitlendirilmesi ve yeni iş yerlerinin açılmasının amaçlandığını söyledi. Si Si Yu, Asya Kalkınma Bankası'nın Tacikistan'a ayıracağı söz konusu kredilerin 8 yılı imtiyazlı olmak üzere 24-26 yıllığına verileceğine de vurgu yaptı.

Asya Kalkınma Bankası, bugüne kadar Tacikistan'a 1,4 milyar dolarlık kredi, hibe yardımı ve teknik destek sağlamış bulunuyor.
Kaynak: AA