Üniversiteli Burak'ın Katiline Müebbet Hapis

Kocaeli’de bulunan bir çiğköftecide geçtiğimiz Mart ayında çıkan tartışma sonucu boğazından bıçaklanarak yaşamını yitiren Burak Pehlivan’ın katil zanlısı müebbet hapis ile cezalandırıldı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesi Gültepe mahallesinde bulunan bir çiğköfteci dükkanında geçtiğimiz Mart ayında çıkan bir tartışmada, 21 yaşındaki Burak Pehlivan isimli üniversite öğrencisi boğazından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından talihsiz gencin katil zanlısı olarak Uğur Özelçi ve Erkan Avcı isimli iki şahıs yakalanmış ve sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili açılan davanın karar duruşması bugün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Uğur Özelçi ile Erkan Avcı ve öldürülen talihsiz genç Burak Pehlivan’ın ailesi Nuray ve Abüdder Pehlivan ile avukatlar katıldı.

BURAK DA BIÇAK KULLANDI

Uğur Özelçi’nin avukatı Hüseyin Acurman, savunmasında hayatını kaybeden Burak Pehlivan’ın da bıçak kullandığını söyledi.

Acurman savunmasında, "Burada sanık selamına karşılık Burak’tan içinde ’Oğlum’ kelimesini içeren yanıt almış ve Burak’a tokat atmış. Bu olayda müvekkilim Uğur kabahatlidir. Kendisi yetim büyüdüğü için bu konudaki ezikliği ortaya çıkmıştır ve ’Oğlum’ kelimesiyle ilgili hassasiyeti vardır" ifadelerini kullandı.

Tanıklardan birinin ifadesine göre büfeci Kemal’in yanında sürekli siyah, sustalı bir bıçak taşıdığı yönündeki ifadesini hatırlatan Acurman, "Kamera kayıtları ve diğer tanık ifadelerine baktığımızda Burak tartışma sonrasında büfeye gidip Kemal’i dışarıya çağırıyor. Burak burada büfeci Kemal’den bıçak almıştır" dedi.

DUYGULAR KARARI ETKİLEMEMELİ

Savunmasını sürdüren üniversiteli Burak’ın katil zanlısı Uğur Özelçi’nin avukatı Hüseyin Acurman, "Deliller gösteriyor ki Burak da müvekkilime elindeki bıçakla saldırmıştır. Bunun üzerine Uğur da cebindeki bıçağı çıkararak Burak’ı yaralamıştır. Böyle bir tartışma sırasında, herkes hareket halindeyken bir bölgeyi bilinçli olarak yaralamak mümkün değildir. Bir yaralama vardır. Ancak boğaz bölgesinin bilinçli olarak seçilmesi böyle bir olayda mümkün değildir. Müvekkilim çiğköftecide yaşanan ilk olayda tokat attığı için suçludur. Bunu yapmamalıydı. Ancak ikinci olayda tek suçlunun müvekkilim Uğur olduğunu söylemek mümkün değildir. Burada kasten cinayet yoktur. Ailenin acısını anlıyorum. Ancak burada işlemesi gereken adalettir. Duygusal düşünüp hareket edemeyiz. Duyguların kararı etkilememesi gerekiyor. Kardeşimiz de bir anne babanın evladıdır, iyi hal indirimi almasını istiyoruz" dedi.

ANNE FERYAT ETTİ

Duruşmada olayın planlanarak gerçekleştirildiğini söyleyen Burak Pehlivan’ın annesi Nuray Pehlivan ise, "Olay olmadan 4 dakika öncesine bakmak lazım. İki dakika içinde tartışıp da nasıl bu olay olur. Bu olayın planlı olduğunu biliyorum. Özgecan cinayetinden daha kötü olmuştur benim oğlumun katli. Oğlumu katlettiler, bu davanın da emsal olmasını istiyorum. Burak’ı orada öldürmeseler başka bir yerde öldüreceklerdi. Olayın tamamen planlanarak gerçekleştiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, kararını verdikten sonra Nuray Pehlivan karardan memnun olmamasına rağmen oğlunun geri gelmeyeceğini söyleyerek feryat etti. Tansiyonu düşen anneye adliyede bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.

KARAR MÜEBBET HAPİS

Mahkeme heyeti sanıkları ve avukatları dinledikten sonra karar vermek amacıyla duruşmaya 5 dakika ara verdi. Sanık Erkan Avcı’nın Burak Pehlivan’ı öldüren Uğur Özelçi’nin saldırısına ikinci derecede katılarak onun yanında yer almak ve yardım etmek suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, Burak Pehlivan’ı öldüren Uğur Özelçi’nin ise kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Kaynak: İHA