Türk Konseyi Toplantısı İstanbul'da Yapılacak

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerin resmi dış politika araştırma merkezlerinin ikinci toplantısı 21 Aralık'ta gerçekleştirilecek

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) üyesi ülkelerin resmi dış politika araştırma merkezlerinin ikinci toplantısı İstanbul'da yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı 8 Mayıs 2015'te Bakü'de imzalanan mutabakat muhtırası ile tesis edilen kurumsal ilişkiler çerçevesinde 21 Aralık'ta İstanbul Conrad Otel'de gerçekleştirilecek.

Toplantıda, Türk devletleri arasında artan işbirliğine yönelik 2016-2020 yıllarını kapsayacak şekilde ortak bir gündem hazırlanması konusu da ele alınacak.

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Türk Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantının, Türk Konseyi'ne üye ülkeler arasında giderek derinleşen çok boyutlu ilişkilerin akademik yönüyle de zenginleştirilmesi amaçlanıyor.

Geleneksel bir nitelik kazanan etkinlik, üye ülkelerin yanı sıra gözlemci olarak davetli bazı ülkelerden akademisyenleri, basın mensuplarını, diplomatları ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirecek.

Toplantı aynı zamanda, Türk Konseyi'ne üye ülkelerin resmi dış politika araştırma merkezleri arasındaki tesis edilmiş çok yönlü işbirliği zemininde, Türk devletleri arasındaki bölgesel işbirliğinin siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel boyutlarıyla tartışılmasına imkan sağlayacak.

Toplantının, 21 Aralık'ta 09.30'da başlaması, açılış oturumunda Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı Prof. Dr. Ali Resul Usul’ün ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov'un birer konuşma yapması öngörülüyor.
Kaynak: AA