CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

"Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, göreve iade kararlarını uygulamayarak anayasal suç işliyor"

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, görevden alınan bazı okul müdürlerinin göreve iadelerine ilişkin mahkeme kararını uygulamadığını ve anayasal suç işlediğini iddia etti.

Tüm, bazı milletvekilleri ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir'de okul müdürü olarak görev yapan 58 öğretmenin, görevde 4 yılı dolduğu gerekçesiyle yöneticilik görevlerine son verildiğini aktardı.

Söz konusu kişilerin, Balıkesir İdare Mahkemesinde, idarenin işlemini iptal ettirdiklerini belirten Tüm, 13 Eğitim-Sen üyesi okul müdürünün ise Bursa Bölge İdare Mahkemesine başvuruda bulunduğunu ve mahkemece, idarenin uygulamasının kaldırılmasına hükmedildiğini söyledi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, göreve iade kararlarının uygulanmadığını ve böylece anayasal suç işlendiğini savunan Tüm, "Göreve iade edilenlerin tamamının Eğitim-Sen üyesi olması, kamu bürokrasisinin, siyasal kaygılarla hareket ettiğinin açık bir yansıması olarak ortaya çıkmaktadır" dedi.

Tüm, Milli Eğitim Bakanlığı ile Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'ı göreve çağırarak, hukukun herkese lazım olduğunu kaydetti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık HavutçaBursa Bölge İdare Mahkemesi kararının, idare tarafından yerine getirilmesini isteyerek, bu olayın peşini bırakmayacaklarını bildirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Hukuk tanımazlık, AKP iktidarı döneminde öyle bir boyuta geldi ki artık bürokratlar da kendilerini hukuk kurallarının üzerinde görmeye başladılar" diye konuştu.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ise ülkenin dört bir yanında aynı sorunun yaşandığını savunarak, "Kendini, hukukun üstünde gören bu zihniyetin, hukuku sadece kendinin aracı olarak gören bu zihniyetin bir an önce gereğini yerine getirmesi ve hukukun üstünlüğünü benimsemesi lazım" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA