Rekabet Kurulu Kararları

Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin, merkezi Dubai'de bulunan TransAtlantic Group DMCC tarafından devralınması işlemine izin verildi

Rekabet Kurulu, Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin, merkezi Dubai'de bulunan Trans-Atlantic Group DMCC tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan kararlara göre, Dimes Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Pınar Süt Mamülleri Sanayi AŞ arasında imzalanan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının okul sütü ihalelerine Türkiye’deki 81 il bakımından birlikte katılıma ilişkin "İş Ortaklığı Sözleşmesi"ne menfi tespit belgesi verilemeyeceği, bununla birlikte anılan sözleşmeye bireysel muafiyet tanınması kararlaştırıldı.

Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin yüzde 100’ünün, çok uluslu yabancı bir grup olan Trans-Atlantic Group DMCC tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Axpo International SA ile Demirören Enerji Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ ortaklığında bulunan Demirören Axpo Enerji Toptan Ticaret Anonim Şirketinin belli oranda hissesinin Axpo International SA tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.
Kaynak: AA