Öğretmenlere Yeni Ehliyet Sınavı Anlatıldı

Çarşamba Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Amirliği tarafından, ehliyetlerle ilgili yapılan değişikliğin ardından yeni yürürlüğe giren sınav sistemi ile alakalı sınavlarda görev alacak öğretmelere seminer verildi.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Adem Keskin tarafından verilen seminerde, sınav sistemi, aday sürücü süreci ve yönetmelikte değişen diğer konularda bilgi verildi.

Özellikle aday sürücü sürecinde yeni ehliyet sahibi sürücülerin işledikleri trafik suçlarına göre ehliyetlerinin geri alınacağını belirten Keskin, “Adaylar, direksiyon aşamalarını geçtikten sonra 2 yıl boyunca staja tabi tutulacak. Aday, 0,20 promil alkollü yakalanması, kırmızı ışığı ihlal etmesi, sağa dönüşlerde yayaya yol verme kuralını üç kez ihlal etmesi halinde 75 ceza puanını doldurmuş olacak. 75 ceza puanını doldurduğu için ehliyeti alınacak olan kişi, ehliyet almak için tekrar sürücü kursuna müracaat edecek” şeklinde konuştu.

Sınav sisteminde yapılan değişiklikleri ve sınavlara giren öğretmenlerin dikkat etmesi gereken noktaları da anlatan Adem Keskin, sonrasında öğretmenlerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA