Giresun'da Katı Atık Sorunu Tarihe Karıştı

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu: "Giresun'da artık katı atıklar deniz kenarına dökülmeyecek. Kentin en önemli çevre sorunu bugünden itibaren tarihe karıştı"

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Giresun'da artık katı atıklar deniz kenarına dökülmeyecek. Kentin en önemli çevre sorunu bugünden itibaren tarihe karıştı" dedi.

Aksu, Aksu Mahallesi'ndeki çöp döküm sahasında yapımı tamamlanan aktarma istasyonunda incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Aksu, Giresun'da katı atıkların yıllardır Aksu Mahallesi'nde deniz kenarında depolandığını ifade eden Aksu, "2009 yılında Giresun'un katı atık sorununa çözüm üretmek için ilçe ve belde belediyeleri ile Katı Atık Birliği'ni kurduk. Birlik sayesinde de Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde katı atık bertaraf tesisinin yapımı gerçekleştirildi. Böylelikle Giresun ve ilçelerinin katı atıkları burada toplanmaya başlandı" diye konuştu.

Mevcut katı atık sahasına geçici aktarma istasyonu oluşturduklarını, buraya gelecek katı atıkların daha sonra Çavuşlu beldesindeki tesise taşınacağını dile getiren Aksu, şöyle konuştu:

"Şehirde küçük araçlarla toplanan katı atıklar geçici aktarma istasyonuna getirilip burada sızdırmaz özellikli araçlara yüklenerek Çavuşlu beldesindeki tesise gönderilecek. Taşıma yapacak araçların çevreye herhangi bir olumsuzlukları yok. Yine mevcut alandaki katı atıklar da taşınacak. Bundan sonraki süreçte sahil kenarlarına katı atıklar depolanmayacak. Giresun artık bu çevre sorunundan kurtuldu."

Aksu, katı atık tesisinin yapımında emeği geçen ilgili bakanlar başta olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA