Siirt, '9. Travel Turkey İzmir' Fuarında Tanıtıldı

Siirt, "9. Travel Turkey İzmir" turizm fuarına bu yıl da katılım sağladı.

Siirt, Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan "9. Travel Turkey İzmir" turizm fuarına bu yıl da katılım sağladı.

Fuarda, Siirt'in tarihi, kültürel ve turistik mekânlarının yanı sıra Siirt Fıstığı, Tiftik Battaniyesi, el sanatları ürünleri, Pervari Balı, Zivzik Narı ve yöresel lezzetlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

Stantta İl Kültür Turizm Müdürü Remzi Uslu tarafından karşılanan ziyaretçilere, yöresel ürünlerin sunumu yapılarak, turizm konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ziyaretçilere Siirt fıstığı ve Pervari balı ikram edilirken, Siirt Valiliğince basımı sağlanan bilimsel kitaplar, broşürler, kitapçıklar, gezi rehberleri ve diğer tanıtım materyallerinin de dağıtımı yapıldı.

Siirt standını, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Siirtli İzmir AK Parti Milletvekili Necip Kalkan,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Siirtliler Derneği Başkanı Muhdi Şavural ve yönetim kurulu üyeleri, Siirt’liler, yerli ve yabancı turistler ziyaret etti.
Kaynak: AA