Savur'da 'Spor Kardeşliği İle Yıldızlar Keşfedilsin' Projesi

Savur'da gençler arasında sportif faaliyetleri geliştirmek amacıyla hazırlanan "Spor kardeşliği ile yıldızlar keşfedilsin" projesi kabul edildi.

MARDİN - Savur ilçesinde gençler arasında sportif faaliyetleri geliştirmek amacıyla hazırlanan "Spor kardeşliği ile yıldızlar keşfedilsin" projesi SODES kapsamında kabul edildi.

Proje Koordinatörü Ahmet Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke olarak sportif faaliyetlere bu kadar önem verilmesine rağmen başarıya ulaşılamasının altında yatan temel sebebin altyapı eğitimi sorunu olduğunu söyledi.

Çalışkan, altyapı eğitimi sorununun ortadan kalkmasını sağlamanın yoluun ise, küçük yaşlarda yetenekli sporcuları tespit edip, bu sporculara kaliteli eğitim vermek olduğunu belirtti.

Savur'da düzenlenecek spor etkinlikleri ile keşfedilecek başarılı sporcuları, ilgilendikleri branşlarda yetiştirme imkanları olacağını dile getiren Çalışkan, şöyle konuştu:

"Bu etkinlikler sonunda yetenekli olan öğrencilerden oluşturulacak takımlara verilecek spor kursları ile öğrencilerimizin sportif altyapısı sağlanmış olacaktır. Okullarda benden eğitimi öğretmenlerince çeşitli branşlarda kurulacak takımlar turnuva için hazırlanacak ve takım çıkaracak okullara spor malzemesi yardımı yapılacaktır. Böylece öğrenciler hem projenin içinde yer almak isteyecek hemde hayatlarını sosyal bir aktivite ile zenginleştirecektir."

Çalışkan, proje ile ilçe merkezinde kurulu olan fitness ile kapalı spor salonlarının daha aktif kullanımının sağlanmış olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA