Doçent Olmasına Rağmen Devlet Hastanesinde Görev Yapıyor

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde 2013 yılından bu yana görev yapan Zeki Aydın, Doçentlik unvanını almasına rağmen devlet hastanesinde görev yapmaya devam edeceğini söyledi.

Doçent Olmasına Rağmen Devlet Hastanesinde Görev Yapıyor
Kocaeli’nin Darıca İlçesinde bulunan Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde 2013 yılından beri görev yapmaya devam eden hem Zeki Aydın, Ekim 2015 tarihinde Doçentlik ünvanı aldı. Göreve geldiği günden bu yana hem hastalarını tedavi eden hem de akademik kariyer yapan Zeki Aydın, doçentlik ünvanını almasına rağmen üniversite hastanesine gitmek yerine görevine Devlet Hastanesinde devam edeceğini söyledi.



Bir devlet hastanesinden doçentlik unvanını almış olduğunu belirten Doç. Dr. Zeki Aydın, “İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1997 yılında mezun oldum. Mecburi hizmetimi Nefroloji alanında Muş Devlet Hastanesi’nde tamamladıktan sonra, Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne tayin oldum. Ekim 2015 tarihinde belki de Türkiye’de nadir olan bir şeyi başardık. Bir devlet hastanesinden doçentlik unvanını almış bulunuyorum. Halen hastanemizde İç Hastalıkları ve Nefroloji doçenti olarak çalışmaya devam etmekteyim. Türkiye’de bir devlet hastanesinden doçent olanların sayısı üçü beşi geçmez. Zamanındaki yaptığım bilimsel yayınlara burada da devam ettim. Burada da İç Hastalıkları ve Nefroloji doçenti oldum ve hastanemizde çalışmaya devam etmekteyim” dedi.

“YAKLAŞIK 110 TANE DİYALİZ HASTAMIZ MEVCUT”

Devletteki en büyük diyaliz merkezlerinden birisine sahibiz diyen Aydın, “Burasını belki dışarıdan göründüğümüz zaman bir ilçe hastanesi olarak görülebilir ama hastanemizin olanakları gerçekten yeterlidir. Bir ilçe hastanesi olmasına rağmen bir eğitim ve araştırma hastanesinin olanaklarına sahiptir. Bir eğitim araştırma hastanesinde, bir araştırma hastanesinde yapılabilen birçok işlemi özellikle kendi alanım açısından yapmaktayız. Hem devletteki en büyük diyaliz merkezlerinden birisine sahibiz. Hasta yatak doluluk oranlarımız çok yüksek. Yaklaşık 110 tane diyaliz hastamız mevcut. Yine takip ettiğimiz periton diyaliz hastalarımız, dışarıda başka merkezlerde böbrek nakli yapılan hastalarımızın da takipte bulunmakta. Dolayısıyla bir üniversite hastanesinde bir eğitim ve araştırma hastanesinde yapılması gereken birçok şeyi burada yapabilmekteyiz” şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTE HASTANESİNE GEÇMEYİ DÜŞÜNMEDİM, DÜŞÜNMÜYORUM”

Devlet Hastanesi’nde görev yapmaya devam edeceğini dile getiren Doç. Dr. Zeki Aydın, “Meslektaşlarımıza yine herkes bulunduğu yerde tabi ki çalışmalarına devam etmek, hasta bakmak çok önemli. Bunları hiçbir zaman ihmal etmeden bilimsel faaliyetlerine devam etmelerini öneririm. Bu bölgede benim yaptığım ilk oldu. İnşallah diğer arkadaşlarımı da biraz provoke ettiğimi düşünüyorum. Onlarda motive oldular bu yönde çalışmalara başladılar. Hatta burada diğer kliniklerde çalışan arkadaşlarla da ortak çalışmalara başladık. Onları da bu yönde motive etmeye çalışıyoruz. Hastanemizin eğitim ve araştırma hastanesi olması için elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmeye çalışıyoruz. Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası hatta Tuzla’dan bile buraya çok hasta gelmektedir. Nereden baksanız hitap ettiğimiz hasta popülasyonu bir buçuk milyonun üzerinde o yüzden hiçbir zaman bir Üniversite Hastanesi’ne geçmeyi düşünmedim, düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Zeki Aydın’ın tedavisini sürdürdüğü hastalardan Kadir Güneş, “Diyalize 9 senedir giriyorum. 9 senedir Devlet Hastanesi’nde giriyorum. Doktorumuz doçent oldu. Allah’a şükür. Bir şikayetimiz yok. Memnunuz” dedi.

“HASTALARIMIZA KALİTELİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

"Zeki hocama bu vefakâr ve cefakar tavırlarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diyen Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hikmet Yaşar ise, “Doktor Zeki Bey Mart 2013 tarihinden beri hastanemizde çalışmaktadır. Ekim ayından beri de Doçent olarak hastanemizdeki görevine devam etmektedir. İnşallah Zeki hocam ile birlikte hastalarımıza daha güzel, daha kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz. Zeki hocamızı aynı zamanda hastanemizdeki akademik kurulun başına da getirip, bundan sonra diğer çalışma arkadaşlarımızın diğer doktor arkadaşlarımızın da bilimsel çalışma yapmasını teşvik edeceğiz. Zeki hocama bu vefakâr ve cefakar tavırlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah birlikte hastalarımıza kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA