Kağıtsporlu Eskrimcilerden İki Derece

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu iki eskrimci, Büyükler Epe Açık Turnuvasında ilk üçte yer aldı.

Kağıtsporlu Eskrimcilerden İki Derece
Kocaeli hafta sonu Eskrim müsabakalarına ev sahipliği yaptı. İlk iki gün Türkiye Eskrim Federasyonunun faaliyet programında yer alan Büyükler Epe Açık Turnuvası gerçekleştirildi.

Turnuva 11-12 Aralık tarihlerinde Kocaeli Şehit Recep Topaloğlu spor salonunda yapıldı. Müsabakaları Federasyon yetkilileri ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü yöneticileri birlikte izledi. 56 Erkek, 38 Bayan eskrimcinin mücadele ettiği turnuvada EPE bayanlar kategorisinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü sporcularından Gökçe Günaç ikinci olurken Aslıhan Kayabaş ise üçüncü oldu.

Büyükler Epe Açık Turnuvasının ardından Uluslararası Eskrim Federasyonu ve Türkiye Eskrim Federasyonunun koordinesinde düzenlenen Büyükler Flöre Satellite Turnuvası gerçekleşti. Türkiye’nin ev sahipliğindeki turnuvaya, Avusturya, Brezilya, Kanada, Danimarka, Avustralya, Irak, İsrail, Portekiz, Finlandiya, İngiltere, Macaristan, İrlanda, Meksika, Singapur, Slovakya, Ukrayna ve Venezzüela’dan 73 eskrimci altın madalya mücadelesi için ter döktü.

İkinci gün sonunda yarı final ve final müsabakalarının ardından sona erdi. Dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi.

Kaynak: İHA