Antik Mezarların Üzeri Kapatılıyor

Antalya’nın Kumluca ilçesi Olimpos Antik Kenti’nde antik mezarların üzerileri kapatılıyor.

Antik Mezarların Üzeri Kapatılıyor
Kumluca’ya bağlı Yazır Mahallesi Olimpos Antik Kenti’nde bulunan mezarların üzerlerindeki eskiyen korumalıkları, Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yenilendi. Yapılan çalışmada antik mezarların üzerlerindeki şeffaf korumalıklar mezarlara zarar verilmeden değiştirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Olimpos Antik Kenti’ne ait Olimpos sahilinde bulunan antik mezarların üzerlerine yapılan, yağmur ve güneşin etkisinden mezarların yıpranmasını engelleyen şeffaf korumalıkların zamanla eskidiğini, bu nedenle ekipleri tarafından korumalıkların değiştirildiğini söyledi.



Değiştirme sırasında antik mezarlara zarar verilmemesi için ekiplerin azami gayret gösterdiklerini ifade eden Çetinkaya, “Olimpos hem turizm, hem de tarih olarak dünyaca ünlü bir beldemiz. Buradaki tarihi ve antik eserlerin korunması için belediye olarak elimizden gayreti gösteriyoruz. Olimpos sahilinde bulunan antik mezarların üzerine daha önce yapılan korumalıklar eskimişti. Belediye olarak bunların değiştirilmesini sağladık. Hem görüntü olarak hem de antik mezarların doğal etkilerden korunması adına güzel oldu” dedi.

Kaynak: İHA