Antakya Belediyesi Aylık Olağan Toplantısı

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kimyeci, bir otelde her ay düzenlenen olağan genel toplantısında, sosyal, kültürel ve sorumlu belediyecilik anlayışıyla hizmetlere devam ettiklerini söyledi.

Antakya Belediyesi olarak evde bakım ve sağlık hizmeti kapsamında 65 yaş üzeri toplam 718 kişinin evinde temizlik ve bakım çalışması yaptıklarını belirten Kimyeci, bu alanda sadece merkez ilçe değil tüm mahalle ve köylere de aynı hizmeti götürdüklerini aktardı.

İlçedeki 207 okulun temizlik işlerini 10 günde bir gerçekleştirdiklerini ifade eden Kimyeci, "Böylece çocuklarımızın sağlığı için de hizmetlerimize devam etmiş oluyoruz. Onların salgın hastalıklarla karşı karşıya gelmemeleri için okullarının dezenfekte işlerini belediye olarak yapıyoruz. Eğitim gören 4 bin 50 öğrenciye pratik İngilizce ve diksiyon kursları veriyorduk, bu sayıyı 6 bin 50'ye çıkardık" dedi.

Kimyeci, aile danışmanlığı hizmetiyle 632 aileyle irtibat halinde olduklarını ve bunlardan 92'sini boşanmaktan vazgeçirdiklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm faaliyetlerine de önem verdiklerini ifade eden Kimyeci, bu kapsamda bilgilendirme merkezi açtıklarını ve merkezde 4 mühendisin halka bilgi vermek için hazır bulunduğunu kaydetti.

Kimyeci, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kaynak: AA