Gümüşhane'de Çocuk Hakları Komitesi Toplantısı Yapıldı

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de Çocuk Hakları Toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Şahinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Selman Eroğlu, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Hikmet Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Yakup Pezük ile il merkezi ve ilçelerden gelen Çocuk Hakları Komitesi üyeleri katıldı.

Gümüşhane Çocuk Hakları Komitesi'nin çalışmalarıyla ilgili hazırlanan slayt sunumuyla başlayan toplantıda, komite üyeleri Melisa Kızoğlu ve Ayetullah Sevindik konuşma yaptı.

Vali Yavuz, çocukların ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Sizlerin zaten var olan özgüveninizi daha geliştirmeniz amacıyla bu tür programları çok önemsiyoruz" dedi.

Vali Yavuz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, Gümüşhane'den de temsilci çocukların Ankara'ya gittiğini ifade ederek, "Ankara'da, sizlerin daha rahat etmeniz ve geleceğe daha iyi hazırlanmanız için istişare etmek amacıyla toplantılar düzenleniyor. Gümüşhane'den de temsilci arkadaşlarımız, bakanlıklar düzeyinde yapılan bu toplantılarda Gümüşhane'yi temsil etti" diye konuştu.

Bu toplantının da çocukların gerek okul hayatı gerekse aile hayatında karşılaştıkları birtakım problemleri önleyebilmek amacıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Yavuz, "Bu konuyla ilgili sizler ne düşünüyorsunuz, önerileriniz nedir, tenkitleriniz nedir, bunları konuşalım. Bu konuda da sizlerden katkı bekleniyor. Yine, ilçelerimizden de arkadaşlarımız var burada. İlçelerimizde ne gibi sıkıntılar var onları da tartışalım. Burada hemen şu anda çözülecek gibi olmasa da en azından konuşulması bile büyük bir mesafe aldığımızı gösterir" dedi.

Toplantı sonunda, 18 yaşını doldurmaları nedeniyle Çocuk Hakları Komitesi üyelikleri sona erecek Ali Kara ve Aleyna Nur Ilgaz'a, bu zamana kadar gösterdikleri gayretli çalışmalarından dolayı Vali Yücel Yavuz tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA