Edirne'de Taşkın Sahası İçindeki Tesislere Yıkım Kararı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkın sahasında yıkılması gerektiği ifade edilen yerlerin müfettiş raporuyla belirlendiğini söyledi.

Vali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meriç ve Tunca nehirleri arasındaki taşkın sahasında birçok tesisin olduğunu belirtti.

Taşkın sahasında yer alan tesislerin müfettişlerce tek tek tespit edildiğini aktaran Şahin, iki sene önce "Bunların mutlaka yıkılması gerekir" diye rapor edildiğini anlattı.

Şahin, "Müfettiş raporuna göre bu işin peşindeyiz, valilik ve DSİ görevini yapmazsa görevi ihmal olur. Bunların içerisinde kalanlarda olacaktır, bunlar günübirlik tesisler. İnşallah hayırlısı olur. Eğri oturup doğru konuşulması lazım. O bölge bir anlamda nefes alınan yerler. DSİ Genel Müdürü ile de görüşeceğim. Önce yapıyorsan DSi olarak kendi yerini yık. Verilen karar valilik ya da DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü'nün kararı değil, müfettiş raporudur'' diye konuştu.

Vali Şahin, nehir yataklarının temizlenmesi ve Kanal Edirne'nin tamamlanmasının ardından bölgede taşkın riskinin de ortadan kalkacağını vurguladı.

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı ise kanun uyarınca taşkın alanı ilan edilen yerlere yapı yapılamayacağını belirtti.

Taşkın sahasındaki yapıların tespit edilerek Edirne Valiliği'ne rapor halinde sunulacağını ifade eden Sabancı, bu konuda çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA