Didim 5. Deve Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Aydın’ın Didim ilçesinde bu yıl 5.’si düzenlenen deve güreşleinde 120 deve kıran kırana mücadele etti. Güzel havada gerçekleşen güreşleri 5 bin yakın kişi izledi.

Didim 5. Deve Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Didim’de bu yıl 5.si düzenlenen ve Didim Belediyespor yararına gerçekleştiren Deve Güreşi Festivali Akyeniköy Dalyan mevkiinde gerçekleştirildi.

Güreşlere Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Didim Belediyespor Kulüp Başkanı Bedri Altıntaş ve meclis üyeleri birlikte izledi. 5 bine yakın güreş severin izlediği güreşler güzel havada gerçekleşti.

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinin iddialı develerin güreştiği Didim’de davul-zurna eşliğinde güreşe gelenler hoş dakikalar geçirirken, güreşlerin simgesi olan deve sucuğu da vatandaşların tercihi oldu. Güreşlerde zaman zaman rakibine diş geçiremeyip kaçan develer heyecana neden oldu.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediyespor yararına yapılan güreşlere ilginin yoğun olmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek “Deve güreşleri yıllardır gerçekleştirilen bir kültür, biz de ilçemizde bu kültüre destek olmaya, halkımızı bir araya getirmeye çalıştık. Güzel bir günde güzel bir ortamda güreşlerimizi gerçekleştirdik. Elde edilen gelir spor kulübümüze bağışlanacak. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA