Kıvanç Baruönü 'Kelebeğin Rüyası'nı Anlattı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)’nin davetlisi olarak Zonguldak’a gelen yönetmen Kıvanç Baruönü, Kelebeğin Rüyası filmini anlattı.

Kıvanç Baruönü 'Kelebeğin Rüyası'nı Anlattı
Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya gelen Baruönü, filmin senaryosundan kurgusuna, çekimlerden montaja tüm aşamalarını görsel bir sunum eşliğinde anlattı. İlk olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret eden Baruönü, Üniversite’nin şehre değer kattığını ve artık Zonguldak’ın gerçek bir üniversite kenti haline dönüştüğünü ifade ederek Rektör Özer’i çalışmaları dolayısıyla kutladı.

Rektör Prof. Dr. Özer ise, Baruönü’yü BEÜ’de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi ve başarılarının devamını diledi. Ziyaret sonunda Rektör Özer, Kıvanç Baruönü’ye armağan verdi.

Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda aralarında Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencilerinin de bulunduğu izleyicilerle buluşan Baruönü, Kelebeğin Rüyası filminin aşamalarını anlattı. Mesleğin tüm zorlu ve keyifli yönlerini paylaşan Baruönü, insanların meslekleri ile ilgili işlerde önce kendi yaşamlarına dönüp bakmaları gerektiğini vurguladı.

"Benim için bu filmin en anlamlı tarafı doğup büyüdüğüm şehirde, bundan 70 yıl önce ailemin yaşadığı yerleri bugüne taşımaktı" diyen Baruönü, "Çok ciddi bir hazırlık aşaması ile filmin çekimlerine başladık. Her sahnenin tüm ayrıntıları önce tasarlandı, üç boyutlu maketler üzerinde tüm ayrıntıları gözden geçirdikten sonra başladık çekimlere. Zonguldak’ta çekilen sahnelerde Zonguldaklılar da rol aydı. Öyle oldu ki; maden işçisi ağabeylerimiz, kendi yaptıkları iş olduğu için rolü oynama gereği duymadılar. İki gün ayırdığımız çekim 11 tekrar ile 3 saatte tamamlandı. Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun aslında çok acı olan kısa yaşam hikayelerini; onların yaşam direnci ve şiire tutkuları ile yansıtabilmek adına izleyenleri ağlatıp perişan eden değil duygu seli içinde sürükleyen bir senaryo ile yansıttık perdeye" ifadelerini kaydetti.

Baruönü, program sonunda izleyicilerin sorunlarını yanıtladı.

Söyleşi sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak tarafından bir teşekkür plaketi takdim edilen Baruönü, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA