Çankırı'da İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri

İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Yapraklı Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri 10 Aralık 2015 Perşembe günü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çankırı'da İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri
Seminerin açılış konuşmasını yapan İSAG Başkanı Levent Kavlak, Türkiye’de henüz İş Güvenliği ve Sağlığı profesyonelliğinin tam olarak tanımlanamasa da yerleşmeye başladığını, İSAG olarak bunu yaygınlaştırmak için çok geniş bir network ağı kurduklarını ve bu ağın içerisinde şu anda 1 milyonun üzerinde kişi olduğunu söyledi.



Kavlak, sistem ile İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olabilecek kişileri bilgilendirerek mesleğe yönelttiklerini, 2011 yılında ilk defa yapılan sınavlar öncesi bu kişilerle bilgilendirme seminerleri ve deneme sınavları yaptıklarını ve ücretsiz eğitimler verdiklerini ifade ederek “Sınavlar sonrası sertifikalarını alarak uzman olan arkadaşlarımız sahada görev yapmaya başladılar. Biz İSAG olarak ülkemizde İSG kültürünün yerleşmesi ve geniş kitlelere ulaşabilmesi için yine yazılı ve görsel basın üzerinden bilgilendirmelerimize devam ediyoruz. Şu an ülkemizde 27 milyon çalışan var yani her ailenin evinde en az bir çalışan var demek yani iş güvenliği ve sağlığı konusu hepimiz için hayati önem taşıyor” dedi.

“Biz işyerlerinde eğer bu kültürü oluşturursak iş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçtiğimiz gibi bu kültürü de ülkemizde oturtmuş olacağız ve bu, çalışanların sosyal yaşamlarına da yansıyacak” diyen Kavlak Türkiye’de 2014 yılında 221.366 iş kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 1626 kişinin yaşamını yitirdiğini ve her gün en az beş çalışanın iş kazalarında öldüğünü ve 2013 yılına göre iş kazalarında %19.19 gibi yüksek bir artış meydana geldiğini kaydetti.

İSAG Başkanı Levent Kavlak’ın açılış konuşmasının ardından Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Dursun Sarı, “Ülkemizde İSG Kültürünün Gelişimi ve Karşılaştırmaları”, İş Baş Müfettişi Fazıl Ölmez, “İSG Uygulamalarında İzlenecek Yollar”, İş yeri Hekimi Dr. Kadir Atlı, “İş Sağlığında Yaşanan Problemler ve Gelişimler”, Sumitomu Rubber Ako İSG Müdürü Ömer Narin, “Kurumsal Bir Firmada İSG Uygulamaları”, Layher Satış Müdürü Bülent Kocaöz, “İnşaatlarda İskele Uygulamaları ve Örnekleri” ve son olarak da Yapraklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Cem Karakoç, “Meslek Yüksekokullarında İş Sağlığı ve Güvenliği Programlarının Mevcut Durumu ve Geleceği” başlıkları altında katılımcıları bilgilendirdiler.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifika verildi.

Kaynak: İHA