Bakan Yıldırım Hamsi Festivali'nde

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, festivalde vatandaşlara balık ekmek dağıttı

Bakan Yıldırım Hamsi Festivali'nde
İSTANBUL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hamsi Festivali'nde vatandaşlara balık ekmek dağıttı.

Eyüp Belediyesi'nce düzenlenen "Hamsi Festivali" bakan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti. Haliç kıyısındaki etkinlikte Yıldırım, balık ekmek alabilmek için sıraya giren vatandaşlara hamsi ikram etti. Vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen horon gösterisini de izledi.

Balık ekmek almak için sıraya giren Bakan Yıldırım, festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cuma günü vazifelerini eda ettikten sonra festivalde vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Yıldırım, "Başkan bizi çağırıyor fakat gidersek sırayı kaybedeceğiz, hakkımızı yitireceğiz. Biz de sıraya girdik" şeklinde espri yaptı.

Festivale katılan vatandaşlarla fotoğraf çektiren Yıldırım, daha sonra alandan ayrıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da festivalde yaptığı konuşmada, hem yağmurun hem de cumanın bereketini yaşadıklarını ifade ederek, "Namazlarımızı da eda ettik. Manevi beslenmemizden sonra, maddi beslenmemizi de sağlıyoruz. Amaç birlik, beraberlik, coşku, heyecan, muhabbet. Festival havasında bir etkinlik yapıyoruz" diye konuştu.

- Festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Festivale, yağışlı havaya rağmen vatandaşların katılımı yoğun oldu. Etkinlikte, özel alanda hazırlanan tava ve ızgara hamsi, helva vatandaşlara dağıtıldı. Horon ekibi de kemençe ve tulum eşliğinde bir gösteri sergiledi.

Festivalde buluşan vatandaşlar hamsinin tadına baktı, Karadeniz müzikleri eşliğinde eğlendi.

Festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Eyüp Belediyesi yetkileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA