Bilecik'te 'Yaşama Yol Ver Medya Kampanyası'

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Yaşama yol ver medya kampanyası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, TOKİ İlk ve Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kampanyanın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada,  kamu olarak yürütülen çalışmaların içerisinde sağlığın önemli bir yerinin bulunduğunu söyledi.

24 saat ihtiyaç duyulan hizmetin yürütülmesinde aksayan hususların giderilmesi için kampanyalara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Vali Nayir, şunları kaydetti:

"190 bin çağrının 7-8 bini acil vaka çağrısı, diğer sayının gereksiz çağrılar olarak düşünüldüğünde, bu bir felaketin göstergesidir. Gereksiz yapılan çağrılar, personeli etkili hizmet vermekten uzak tutmaktadır. Bugüne kadar başardığımız kampanyalarda çocuklarımızın önemli katkısı ve desteğini gördük. Çocuklarımız bu tehlikenin ve hatalı kullanımın farkında olursa, her ailede bir 112'nin gönüllüsü olarak, yapılan yanlışın farkındalığını ortaya çıkarmada aileleri üzerinde mutlaka olumlu tesir yapacaklardır."

Türkiye genelinde " Ortak çağrı merkezleri" oluşturulduğunu bildiren Vali Nayir, numaraların tek merkezde toplanacağını ve müdahalenin de anında yapılacağını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da 112 acil çağrı hattının hayati tehlikesi olmayanlar tarafından meşgul edilmesinin, acil sağlık yardımına ihtiyaç olan hasta ve vakalara geç kalındığını anlatarak, yollarda ambulansların kullanımı için güvenlik şeridi olmaması, sürücülerin yol vermemesi ve trafik yoğunluğu gibi nedenlerle vakaya ulaşmasını zorlaştırdığını belirtti.

Konuşmaların ardından etkinlik, öğrencilere, kampanyayla ilgili broşür dağıtımı, acil durumlarda hastaya müdahale uygulamalı olarak anlatılması ve  ambulans tanıtımı ile anaokulu öğrencilerine boyama kitabı dağıtılmasıyla sona erdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Belediye Başkanı Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Burak Öztop, Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı ve İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ile 112 Acil Sağlık çalışanları katıldı.

Kaynak: AA