Bangladeş'teki İdam Kararları

Cemaati İslami Partisi liderleri hakkındaki idam kararları MemurSen tarafından protesto edildi

ANKARA - Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderleri hakkındaki idam kararlarını protesto amacıyla Memur-Sen'in 81 ildeki teşkilatları tarafından basın açıklamaları düzenlendi.

Memur Sen'den yapılan yazılı açıklamada, protestolar sırasında İslam dünyasının birlikteliğini savunan ve bu çerçevede yürüttüğü çalışmalar nedeniyle sürekli hedef alınan Cemaat-i İslami Partisine yönelik devlet terörü ile hem İslamiyet'i hem de Müslümanları hedef alan Bangladeş yönetiminin kınandığı belirtildi.

Bangladeş yönetimine destek veren ülkelerin, "yaşanan vahşetin suç ortağı" olduğu ifade edilerek benimsediği birlik politikasıyla bölünmeye karşı çıkan Cemaat-i İslami Partisi liderlerinin, intikam hırsıyla idam edildiği anımsatıldı.

Açıklamada şu çağrıda bulunuldu:

"Cemaat-i İslami Partisi Lideri Ghulam Azam, hukuksuz bir şekilde ömür boyu hapse mahkum edilmesine dayanamayarak 92 yaşında hapishanede Hakk'a yürümüştü. Bangladeş rejimi Cemaat-i İslami'nin geri kalan liderlerini idam sehpasına göndermeye hazırlanıyor. Memur-Sen Konfederasyonu olarak Bangladeş'in dikta rejimine ve uluslararası kamuoyuna sesleniyoruz, tamamen siyasi bir mahkeme tarafından yargılanan ve Bangladeş ile Pakistan'ın geleceğini düşünmekten başka bir eylemi bulunmayan ancak 'insanlık suçu işlemekle' itham edilen bu insanların 'darağacına' gönderilmesi, başlı başına bir insanlık suçudur ve buna derhal son verilmelidir."
Kaynak: AA