Kültür Ve Turizm Bakanı Topçu Açıklaması

"Siyasetin de toparlanması lazım. Üç kişiyle, beş kişiyle şurada bir tabela asıp kendilerini tatmin etmekten vazgeçecekler"

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Siyasetin de toparlanması lazım. Üç kişiyle, beş kişiyle şurada bir tabela asıp kendilerini tatmin etmekten vazgeçecekler" dedi.

Bakan Topçu, Çubuk ilçesinde özel bir firma tarafından yaptırılan çocuk oyun alanının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin öncelikle bir şeye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kürt'üyle Türkmen'iyle Alevi'siyle Sünni'siyle ay-yıldızlı bayrak altında bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte koskocaman büyük bir Türkiye olacağız" ifadesini kullandı.

Siyasetin de toparlanması gerektiğini söyleyen Topçu, "Üç kişiyle, beş kişiyle şurada bir tabela asıp kendilerini tatmin etmekten vazgeçecekler. Gelişmiş toplumlarda biliyorsunuz siyaset iki kutuplu oluyor. Bizdeki siyaset işte oy kullanmada gördük, artık o oy pusulasına bile sığmıyor" diye konuştu.

Seçimden önce "Siyasi istikrar ve tek başına bir iktidar" dediğinde bazılarının yanlış anladığını ve kendisini "Bir partiyi işaret ediyor" diye eleştirdiğini ifade eden Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben çok net bir şekilde, 63'üncü hükümetin bağımsız bakanı olarak diyordum ki; 'Türkiye'ye siyasi istikrar lazım, tek başına bir iktidar lazım.' Ancak ne yazık ki Türkiye'de muhalefet yeterli olmadığı için o günkü şartlarda aralarında yüzde 16 olunca ki bugünkü şartlarda yüzde 25 oldu, otomatikman insanlar bana diyorlardı ki; 'falanca partiyi işaret ediyorsun.' Şimdi işte siyasetin toparlanmasını istememin temel nedeni bu, yani yarın bir gün önümüzde bir iki puan farkıyla diri ve yetkin bir muhalefet olursa bunun kaşını, gözünü beğenmezsek öbürüne oy veririz. Bu da demokrasinin bir güzelliği olur ama ne yazık ki bizim muhalefetimiz parça bölük, 16 tane seçime giren parti var ve neticede bir parti hakim parti noktasına geliyor.

Allah muhafaza bizim milletimize bazen ders vermeye eğimli biliyorsunuz. 7 Haziran’da öyle yaptık, 'kulağını çekelim' derken kopartıverdik kulağı. Beş ay anamızdan emdiğimiz burnumuzdan geldi. Allah'tan ki yine irfan ve feraset harekete geçti, çok şükür şu anda tek başına bir iktidar var ve siyasi istikrar sağlandı."

Bakan Topçu, siyasi istikrarın sağlanmasının sadece Ankara ve Türkiye'nin işine yaramadığı, medeniyet coğrafyasının büyük bir kısmının bu sonucu gözyaşlarıyla kutladığına vurgu yaptı. Terörle mücadelede büyük başarılar elde edildiğine işaret eden Topçu, terörün belinin kırıldığını ve kafası ile kuyruğunun artık ayrı ayrı hareket etmeye başladığını söyledi.

- Cemevi ziyareti

Açılışın ardından Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile ilçeye bağlı Ovacık Mahallesi'ne geçen Bakan Topçu, cemevini ziyaret ederek muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure ve lokma programına katıldı.

Mahalle sakinleriyle bir süre sohbet eden Topçu, aşık Hüseyin Kesen ve Alevi Dedesi Ergün tarafından sunulan cemi izledi.

Bakan Topçu, ikram edilen aşure ve kesilen kurbanlardan hazırlanan lokmayı tattı. Cemevlerinin kişisel olmaktan çıkarılıp sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, "Bu tür yerlerin varlığı bizim birliğimizin de beraberliğimizin de temsili oluyor. Bunlarla ilgili devlet son yıllarda çok şeyler yapıyor. Yeterli midir? Değildir, daha çok şeyler yapılabilir. Bununla ilgili inşallah 64'üncü hükümet elden geleni yapar" dedi.
Kaynak: AA