Tokat Kyk'da Öğrenci Sayısı 8 Bin 500'E Çıkacak

Tokat Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürü Muzaffer Öz, bu yıl yeni hizmete girecek 2 bin 278 kapasiteli yurtlarla birlikte yaklaşık 8 bin 500 öğrencinin KYK’da barındırılmış olacağını söyledi.

Tokat Kyk'da Öğrenci Sayısı 8 Bin 500'E Çıkacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Tokat KYK yurtlarında merkezde 3 bin 872, ilçelerde 2 bin 362 olmak üzere toplam 6 bin 234 kapasiteyle yüksek öğrenim öğrencilerine hizmet veriyor.

KYK Tokat İl Müdürü Muzaffer Öz, yeni yurtlar açılışına kadar kalacak yer bulamayan yedekte bulunan öğrencilere rehberlik ettiklerini ifade ederek, “Yurt bulamayan öğrencilerimizi kurumlarımızın misafirhanelerinde çok az düşük bir fiyatla barınmalarını sağladık. Bize öğrencilerin barınma konusunda yardımcı olan kurum yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu yıl özel sektörden ön protokolle kiralama yöntemiyle işletilecek olan yaklaşık 1783 kız öğrenci kapasiteli dört bloktan oluşan Mehmet Emin Tokadi Kız Yurdu’nun 727 kişilik A-B Bloklarını 9 Kasım Pazartesi hizmete sokacağız inşallah. Mehmet Emin Tokadi’nin 498 kişilik C blok ve 558 kişilik D bloklarını ve 495 kişilik Ali Paşa C erkek bloğunu en kısa zamanda hizmete sokmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yıl yeni hizmete girecek 2 bin 278 kapasiteli yurtlarımızın katılımlarıyla beraber yaklaşık 8 bin 500’ün üzerinde öğrenciyi yurtlarımızda barındırmış olacağız. Bu konuda da Tokat’ı çok şanslı buluyorum. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat merkezinde 22 bin 006 ilçelerinde 8 bin 845 olmak üzere toplam 30 bin 851 yüksek öğrenim gören öğrenci mevcut. Biz bu öğrencilerin yaklaşık bu yıl yüzde 27.5’ini barındırmış olacağız. Bu konuda da Bakanlığımıza ve Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu ve ekibine bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ederiz” dedi.

Yurtkur olarak öğrencilerin barınma ve beslenmelerinin yanı sıra eğitimleriyle de ilgilendiklerini ifade eden Öz, “Kurumların başarılı olabilmeleri öncelikle eğitimden geçer. Başarılı kurumlara baktığımızda başarılarının arkasındaki en önemli gücün eğitim olduğu görülmektedir. Ünlü bir atasözüdür, bilirsiniz: ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin.’ Burada vurgulanan şudur: Yani bu ülkenin evlatları bilime, özgürlüğe özgür düşünceye, üretime yönelik yetiştirilsin ve çağdaş dünya içerisinde diğer insanlarla yarışabilsin.O bakımdan yurtlarımızda eğitime çokça önem vermekteyiz. Çünkü ‘Ağaç yaşken eğilir.’ Bizlerin öğrencilerimizin barınma ve beslenmelerinin yanında onların eğitimleri ile de ilgilenmek görevlerimiz arasında olsa gerek. KYK olarak alanında uzman kişiler tarafından farkındalık konferansları; kariyer sohbetleri, liderlik seminerleri ve çeşitli atölye çalışmalarıyla seminer ve konferanslarımızla yurtlarımızdaki öğrencilerimize hizmet üretmeye devam ediyoruz. Yurtkur olarak bizim milli, manevi ve kültürel değerlerimizi geleceğimiz olan gençlerimize, hatırlatmaya ve bilinçlendirmeye yönelik programlarımız devam edecektir. Bu konu ile ilgili çeşitli gezi ve tarihi eserleri ziyaretlerimiz olacaktır. Bu tür programlar öğrencilerimize tarihimizi, kültür ve medeniyetimizi daha yakından tanıtmak ve anlatabilmek hem eğlenmeleri, hem bilgilendirilmeleri açısından çok önemlidir. Bu konularda öğrencilerimize önderlik ve rehberlik etmek, bizlerin vazifeleridir” diye konuştu.

Kaynak: İHA