Kozan'da Turizmin Canlandırılması Çalışmaları

ADANA - Kozan Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) birlikte yürüttüğü "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması" projesi kapsamında "kozangezi.com" adresli web sitesinin yayına başladığı bildirildi.

Kozan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kurulan siteyle ilçenin turizm potansiyeli, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığı, görünürlüğü ve ziyaretçi sayısının arttırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Siteye mobil kullanıcıların da ulaşabileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, gelişen teknolojinin gerisinde kalmadan Kozan'ın en iyi şekilde tanıtılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirtti.

Gelişen teknoloji sayesinde istenilen bilgiye ulaşmanın kolay olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Bir süre önce hazırladığımız İngilizce alt yazılı Kozan Tanıtım Filmi ve ardından Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde yayınladığımız ‘Kozan Gezi Rehberi’ ilçemizin ülkemizde ve dünyada tanınırlığını arttırmak için yaptığımız büyük bir hizmet olduğu düşüncesindeyiz. Gelişen teknolojinin gerisinde kalmamak ve teknoloji ile büyüyen yeni nesillere kendimizi daha iyi anlatabilmek için açmış olduğumuz gezi sitemiz ile ilçemizi dünyanın her yerinde tanıtacağız. Amacımız ilçemizin eşsiz doğasını, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtarak daha fazla ziyaretçi çekmek, ekonomimize katkı sağlamak. Bacasız fabrika olarak tabir edilen turizme yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz."

Kaynak: AA