Bahreyn'de İran Bağlantılı Terör Örgütü Operasyonu

"İranlı gruplarla bağlantısı olduğu belirtilen bir terör örgütüne mensup oldukları" gerekçesiyle 47 kişi gözaltına alındı

Bahreyn'de, "İranlı gruplarla bağlantılı bir terör örgütüne mensup oldukları" gerekçesiyle 47 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı'nın sosyal paylaşım hesabından yapılan açıklamada, "İranlı gruplarla bağlantısı olduğu belirtilen bir terör örgütünün üyesi oldukları" gerekçesiyle 47 kişinin yakalandığı ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan terör eylemlerinin engellendiğini belirtildi.

Söz konusu örgütün, güvenlik güçlerinin koordineli çalışmasıyla ortaya çıkarıldığı ifade edilen açıklamada, çoğunlukla yerleşim alanları yakınlarında düzenlenen operasyonlarda, patlayıcı madde, ateşli silah ele geçirildiği, patlayıcı imalathanelerine el konulduğu ifade edildi.

Bahreyn, "ülkeye karşı açıkça ihlaller gerçekleştirdiği ve içişlerine müdahaleye devam ettiği' gerekçesiyle, 2 Ekim'de, İran'ı Birleşmiş Milletlere (BM) şikayet etmişti.

Bahreyn, 2011 yılında Arap Baharı sürecinde Şii çoğunluk ve Sünni muhaliflerin monarşiye karşı kitlesel ayaklanmalarını Suudi Arabistan'ın askeri desteğiyle bastırmıştı. İran, Basra Körfezi'ndeki monarşiye karşı ayaklanmalara desteğini açıklarken, Bahreyn ise Tahran'ı, ülkesindeki Şiileri kışkırtmak ve silahlandırmakla suçlamıştı.
Kaynak: AA