Tulumba BAT-Çık Projesinin Beton İnşaatı Aralık'ta Tamamlanacak

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Tulumba Bat-Çık Projesi inşaatında tüm betonarme yapıların Aralık ayında bitirilmesi planlanıyor.

Tulumba BAT-Çık Projesinin Beton İnşaatı Aralık'ta Tamamlanacak
İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılan ve çalışmaları devam eden Tulumba Bat-Çık Projesi inşaatında incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, projede çalışmaların hız kesmeden sürüdüğünü belirterek, “Üç farklı kavşakta hayata geçirilecek olan Bat-Çık Projeleri ile İçel’in kilit noktalarındaki trafik sorunu çözüme kavuşacak. İçel’de yaşam kalitesini artırmak için bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan, çalışmaların gece gündüz aralıksız şekilde yapıldığı Tulumba Bat-Çık Projesi inşaatında, tamamlanan kazı çalışmalarının ardından yeraltı suyu için izolasyon çalışmaları ve beton dökme işlemleri de sürüyor. İsmet İnönü Bulvarı Bat-Çık kısmında temel beton dökümlerinin bir kısmı tamamlanırken, diğer kısımlarda çalışmalar hızla devam ediyor. Silifke Caddesi Bat-Çık kısmında ise beton dökme çalışmalarına başlandı. Aralık ayı itibari ile de tüm betonarme yapıların tamamlanması planlanıyor.
Kaynak: İHA