Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği ve bir polisin şehit olduğu saldırıyı kınadı.

Memur- Sen Genel Başkanı Yalçın şunları dedi:

"Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenen basın açıklamasının ardından yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve Polisimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralı gazeteci ve güvenlik görevlilerine acil şifalar diliyoruz. Hain saldırıyı kınıyor, terörü, teröre işverenlik yapanları, vahşet emrini verenleri lanetliyoruz.

Bu hain senaryoyu sahneye koyma emrini verenler ile senaryoda tetikçilik görevini üstlenenlerinin derhal yakalanmasını, hak ettikleri cezayı almalarını acilen talep ediyoruz. Bu hain saldırı huzurumuzu, istikrarımızı ve kardeşliğimizi hedef almıştır. Milletimiz bu adi tuzağın farkındadır, ortak akıl ve sağduyuyla bu çirkin saldırılara karşı kardeşlik hukuku içerisinde birlikte mücadele etmeye devam edecektir. Bugün hedef gösterme değil, bugün insanlık olarak birlik olma günüdür. Bugün suçlama değil, dayanışma günüdür."
Kaynak: İHA