Yeni Doğan Çocukların Iq Seviyesinin Düşük Olduğunu Savundu

6 yaş arası çocukların zeka gelişimine yeterli önemin verilmediğini aktardı.

Yeni Doğan Çocukların Iq Seviyesinin Düşük Olduğunu Savundu
Atatürk Caddesi’nde bulunan mağazasında açıklamalarda bulunan Arı, çocukların zekalarının 2 yıl geriden geldiğini savunarak, zeka oyunlarının önemine dikkat çekti. Zeka geliştirici oyunların çocuklar üzerinde olumlu etkilere sahip olduğunu belirten Arı, "2012 yılında TBMM Araştırma Komisyonu raporuna da yansıyan gerçek şu ki, şu an 11 yaşında olan çocuklarımızın 15 yıl önceki nesle göre zeka yaşları 2 yıl geriden gelmektedir. Teknoloji, bilim ve sağlık sektörü çok daha fazla gelişmiş olduğu için çocuklarımız daha zeki doğmakta; ancak bu zeka kullanılamadığında köreliyor. Çocuklarımızın tüm ihtiyaçları ebeveynler tarafından karşılandığından ve çocuklarımız sokağa çıkmadığı, sorunla karşılaşmadığı ya da karşılaştığı sorunları kendi aklıyla çözme olanağı bulamadığı için, zeka seviyesi her geçen gün azalmakta. Bu durum eğitim hayatında da kendini göstermekte. Yıllarca aynı eğitimi alan çocuklar hala bir Matematiği, Türkçeyi, İngilizceyi ideal seviyede öğrenemiyor. Öğrense de sosyal yaşamıyla ilişkilendiremediği için sınav sonrası bu bilgiler unutuluyor. Bu bilgi israfının önüne geçilebilmesi çocuklarımızın zeka ve hafıza gelişimine önem vermekle mümkün" dedi.

"ZEKA OYUNU OYNAYAN ÇOCUKLARIN IQ ORANI ARTIYOR"

Arı, biyolojik olarak zekanın en hızlı geliştiği dönemin 0 ile 6 yaş arasında olduğunu da ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu dönemde zeka oyunları çocuk zihin gelişimi açısından oldukça önemli. Mağazamızda onlarca çeşit zeka oyunuyla tanışan çocuklar hem eğlendirici hem de eğitici bu oyunlarla zeka gelişimini hızlandırıyor. Çok sayıda eğitici oyun olduğu için burada bahsetmek istemiyorum; ancak isteyenler aliariakademi.com sayfasından oyunları inceleyebilir ya da mağazamızdan uygulamalı öğrenebilir. Toparlayacak olursak çocuklarımızın her geçen gün zeka seviyesi düşmekte ve bu durum başarılı olmanın hayati bir ihtiyaç olduğu bugünkü sınav sisteminde daha fazla para, emek ve zaman harcanması anlamına geliyor. Haftada bir kaç zeka oyunu oynayan çocukların IQ oranlarında arttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu bilgiden hareketle velilere tavsiyem lütfen çocuklarınızı teknolojik oyunlara teslim etmeyin, zeka seviyelerini geriletmeyin. Bunun için de çocuklarınıza bununla oynama demek yetmiyor; oynayacağı oyunu da seçmek ve önüne koymak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA