Garanti, Kadınlar İçin Turuncuya Büründü

İSTANBUL - Garanti Bankası, kadına yönelik şiddete karşı genel müdürlük binasını turuncu ışıkla aydınlatıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre Garanti Bankası, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin (UN Women) tüm dünyada gerçekleştirdiği "Kadına Karşı Şiddet İçin 16 Günlük Aktivizm" kampanyası kapsamında "Dünyayı Turuncuya Boya" çağrısına destek veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının da desteğiyle 25 Kasım-10 Aralık tarihlerinde sürecek kampanya boyunca, genel müdürlük binasının dış aydınlatmalarını turuncu renge ayarlayan Garanti, kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Garanti'nin, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni Türkiye'de imzalayan ilk banka olduğunu belirterek, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını desteklemek amacıyla yürüttükleri faaliyetleri artırmak ve farklı platformlara taşımak için çalıştıklarını dile getirdi.

Erbil, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası olarak kadınların toplumdaki ve ekonomideki yerinin daha da güçlenmesi için çabalıyoruz. Geçen yıl yayınladığımız İnsan Hakları Beyanı'yla iş hayatında ayrımcılığın her türünü ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Kadınların desteklenmesi için öncü adımlar atan, çalışmaları Birleşmiş Milletler nezdinde takdir gören bir bankanın mensupları olarak, kampanyanın bu konuda gösterilen duyarlılığı artırmasını, kadınlarımıza yönelik şiddetin son bulmasını diliyoruz."

-UN Women

UN Women, kadına karşı şiddete son vermek için tüm dünyayı bir araya getirmeyi hedeflediği kampanya kapsamında dünya devletlerini, Birleşmiş Milletler kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve bireyleri 16 gün sürecek aktivizme davet ediyor. Etkinlik için 70'ten fazla ülkede film festivalleri, seminerler, konferanslar, okullarda ve mülteci kamplarında etkinlikler gibi aktiviteler düzenleniyor.

Resmi açılışı New York'ta yapılan kampanya doğrultusunda İstanbul'da boğaz köprüleri, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Haliç Metro Geçiş Köprüsü, Bozdoğan Kemeri, Hidiv Kasrı, Beyazıt Kulesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Binası gibi yapılarla çeşitli alışveriş merkezleri, kamuoyu farkındalığını artırmak için turuncu ışıkla aydınlatılıyor. İstanbul'un yanı sıra Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi iller de kampanyaya destek veriyor.

Kaynak: AA