Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik Partisi Kongresi

Horst Seehofer, yeniden genel başkan oldu

BERLİN – Almanya’da hükümetin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer, partisinin olağan genel kongresinde yeniden başkan seçildi.

Seehofer, Münih’te düzenlenen kongrede geçerli 763 oyun 665'ini alarak yeniden iki yıllığına genel başkan oldu. 98 delege “hayır” oyu kullanırken 25 oy da geçersiz sayıldı.

2008’den bu yana partisinin genel başkanlığını yürüten Seehofer, bu kongrede yüzde 87,2 oranında oy alarak şimdiye kadar aldığı en düşük oyla bu göreve seçildi. Seehofer iki yıl önce oyların 95,3'ünü almıştı.

Kongreyi izleyenler, Seehofer’in bu kadar düşük oy almasının sebepleri arasında dün kongrede misafir olarak bir konuşma yapan Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel’e karşı  sergilediği tutumu gösterdi.

Almanya’ya gelen sığınmalar konusunda Merkel’in politikasına karşı çıkan Seehofer, konuşmasının ardından sahnede bekleyen Merkel’i sert bir şekilde eleştirmişti. Bu, Alman basınında “Seehofer, Merkel’i küçük düşürdü” şeklinde yorumlara sebep olmuştu. CDU milletvekilleri de Seehofer’in bu tavrını eleştirmişti.

Merkel’in liderliğindeki CDU, kardeş partisi konumundaki CSU ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile oluşturdukları koalisyon hükümetinde Almanya’yı yönetiyor.
Kaynak: AA