Takılarla 'Tarihe Yolculuk'

Aydın'da, Hitit ve Roma dönemlerine ait motiflerle yapılan takı sergisi açıldı

AYDIN - Aydın'da, Hitit ve Roma dönemlerine ait motiflerle yapılan takılardan oluşan sergi, ziyaretçilerini adeta "tarihe yolculuğa" çıkarıyor.

Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, "Anadolu'dan Esintiler" adlı serginin açılışında, Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Bölümü ile İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin eserlerinin izlenime sunulduğunu söyledi.

Takılarda, Hitit dönemine ait kral başlığı ve baltası, güneş, küp ve Hitit alfabesi gibi motiflerin kullanıldığını ifade eden Aktakka, ayrıca eserlerde Roma döneminin süslemeli boncuk motiflerinden esinlenildiğini belirtti.

Ziyaretçilere, öğretim üyeleri tarafından takılarda kullanılan motiflerle ilgili bilgiler verildiğini dile getiren Aktakka, şöyle konuştu:

"Sergideki takılar, antik dönemdeki eserlerden birebir esinlenilerek yapılmıştır. Takıların üzerindeki motiflerin hangi döneme ait olduğu, hangi medeniyetten esinlenildiği anlatılıyor. Böylelikle ziyaretçiler bir taraftan sanat eserlerini incelerken, diğer yandan tarihe yolculuk yapmış oluyor."

Aktakka, serginin 1 hafta açık kalacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA