Vali Fidan Motokros Şampiyonasının Yapılacağı Pisti İnceledi

Düzce Valisi Ali Fidan, haftasonu Kaynaşlı’da yapılacak olan Türkiye Motokros Şampiyonasının yapılacağı parkurda incelemelerde bulundu.

Vali Fidan Motokros Şampiyonasının Yapılacağı Pisti İnceledi
Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi MX Parkuru’nu Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en iyi pisti olacak şekilde planladıklarını söyledi.

Fidan, Kaynaşlı’da ulusal ve uluslararası yarışların olması yönünde çalışmaların olduğuna dikkat çekti. Kaynaşlı’nın doğa ve motor sporlarının merkezi olması yolunda ilerlediğini kaydeden Vali Ali Fidan, doğa ve motor sporları merkezinin son durumunu inceledi. Açılışının 23 Ekim’de Doğu Avrupa Ekstrem Enduro Şampiyonası ile yapıldığı pistte, bu haftasonu da Türkiye Motros şampiyonasının final yarışlarının olacağını söyleyen Fidan “21-22 Kasım’ da Türkiye Motokros yarışları olacak yarışların Pazar günkü bölümünü TRT Spor canlı olarak yayınlayacak” dedi.

EN İYİ PİST OLACAK

Merkezin her geçen gün ilerlediğine dikkat çeken Vali Fidan, “Burayı daha iyi hizmet verecek, Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en iyi pisti olacak şekilde planlıyoruz. Önemli bir mesafe katedildi. Bundan sonra peyzaja yönelik çalışmalarımız olacak” dedi.

Fidan, merkezde 3 ayrı pistin olduğunu belirterek, “Biri Enduro yarışları için yaptığımız bir pistimiz. Bir pistimiz de bu hafta sonu yapacağımız motokros yarışları için. Ayrıca birde 400 metrelik eğitim pistimiz var. Bu eğitim pistini de çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Fidan ayrıca, 150 çocuğa motosiklet eğitimi verileceğinin de müjdesini vererek, “İnşallah 28-29 Kasım’da hava şartları olumlu olursa burada 7-12 yaş grubundaki 150 çocuğumuza yönelik Motosiklet Federasyonumuz tarafından eğitim olacak. Onları motosikletle tanıştırma, motor sporlarını sevdirmeye yönelik bir çalışma olacak” dedi.

ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞLAR OLMALI

Alandaki çalışmaların iyi gittiğini merkezin artık tamamlanmış sayılabileceğini ifade eden Vali Ali Fidan, önümüzdeki yıl her ay bir etkinlik ve yarışların olmasını istediklerini vurgulayarak, “Ulusal ve uluslararası yarışlar olsun istiyoruz . Bu yöndede çabalarımız devam ediyor” dedi.

“Bütün sporseverleri özellikle motor sporunu seven vatandaşlarımızı, gençlerimizi haftasonu yapılacak olan Türkiye Motokros şampiyonasını izlemeye davet ediyorum” diyen Fidan “Güzel başarılı bir yarış geçeceğini ümit ediyoruz. Yaklaşık 100 sporcu yarışacak. Hepsine şimdiden başarılar diliyorum. Merkezin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA