Öğretmenlerden Ve Öğrencilerden Kızılay'a Destek

Malatya Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencilerde kan bağışı bilinci oluşması amacıyla Kızılay Malatya Şubesi ortaklığıyla kan bağışı etkinliği düzenledi.

Öğretmenlerden Ve Öğrencilerden Kızılay'a Destek
Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve öğrenci velileri Kızılay’a destek oldu. Kan bağışı etkinliği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Suat Kılıç, “Bu hafta öğretmenlerimizin de katkılarıyla Kızılay’dan bir ekip çağırdık. Amacımız kan bağışının önemini öğrencilerimize anlatabilmek ve Kızılay’a kan bağışı noktasında destek vermektir. Bu noktada Kızılay’ın son zamanlarda çalışmalarının ve etkinliklerinin arttığını biliyoruz. Öğrencilerimizde bu hassasiyetin oluşması ve duyarlılık kazanmaları açısından bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. Bu tür etkinliklerimiz dönem içinde devam edecek. Bu noktada Kızılay da bizi yalnız bırakmadı ve ekibiyle bugün burada” şeklinde konuştu.

Kan bağışı öncesi öğrencilere seminer verildiğini ifade eden Suat Kılıç, "18 yaşın altında olan kişilerden kan bağışı alınması mümkün olmuyor. Bu nedenle kan bağışı hususunda öğrencilerimizin bilinçlenmesi için bağış öncesi doktorlar tarafından seminer verildi.

Seminerde kan bağışının önemi anlatıldı. Yaşı tutan öğrencilerimize, öğretmen ve velilerimize yönelik bir kan bağışı kampanyası yürütüyoruz. Burada öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi bizim için çok önemli. Aynı zamanda Kızılay’a destek olmak ayrı bir önem taşıyor. Bu etkinliğimiz bir gün sürecek saat 11.00’de başladı ve gün boyu devam edecek. Mesai bitimine kadar okulumuza gelen veli ve öğretmenlerimizden yaşı tutan öğrencilerimizden kan bağışı alınacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA