Dünya Cbs Günü 2015 Zirve Ve Sergi Etkinliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Günümüzde marka şehirlere ulaşmanın yolu, alt yapılardan geçmekte” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 18-19 Kasım tarihlerinde ATO Congresium’da ‘Coğrafi Bilgi Teknolojileri ile Akıllı Kentlere Doğru’ teması ile gerçekleştirilen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve birçok üst düzey yönetici katıldı.

Marka şehirlerin sadece teknolojik şehirler olmadığını kaydeden Güllüce, “Akıllı kentten anladığımız diğer gelişmiş şehirlerden farklı olarak bilgi ve iletişim teknoloji ile sosyal ve çevresel varlıkları öne çıkararak rekabeti yüksek marka şehir stratejisine geçmektir. Ruhu olan şehri de içine katmak gerekir. Yoksa bu asrın teknolojiyi, moderniteyle birlikte problem haline getirdi. Akıllı şehirler esas itibariyle akıllı alt yapı, akıllı ekonomi, akıllı çevre, akıllı mobil uygulamalar, akıllı denetim ve yönetim gibi farklı boyutlarla değerlendirilebilir. Akıllı alt yapıyı bir satırda geçtim maalesef bu nokta da oldukça eksiğiz. Alt yapı haritalarımız yeterli değil. Şehirlerdeki alt yapılarında tıpkı üstteki gibi haritaları olan bir hale dönüşmesi lazım. Günümüzde marka şehirlere ulaşmanın yolu alt yapılardan geçmekte” diye konuştu.

Bakanlık olarak CBS operatörü ve CBS uzmanı ulusal meslek standartları ve yeterlilik için hazırlanma çalışmalarına başladıklarını belirten Bakan Güllüce, “Bu sayede ülkemizde kamu ve özel sektörde iyi eğitimli en az 15 bin istihdam sağlamayı ve CBS projelerinde çalışabilecek personel yetiştirmeyi de umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"HERHALDE BAKAN OLARAK SON KONUŞMAM OLACAK"

Bakan Güllüce, konuşmasının sonunda organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Herhalde bakan olarak son konuşmam olacak” dedi.

Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda farkındalığı artırmak üzere tüm dünyada Kasım ayının 3’üncü çarşamba günü kutlanan ‘Dünya CBS Günü’ Türkiye’de bu yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ev sahipliğinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Coğrafi Bilgi Teknolojileri ile Akıllı Kentlere Doğru’ teması ile kutlanıyor.
Kaynak: İHA