Paris Ve Beyrut'taki Saldırılar

Fas'ta düzenlenen gösterilerde, Paris ve Beyrut'taki saldırılar kınandı

Fas'ın farklı kentlerinde bir araya gelen çok sayıda kişi, Fransa ve Lübnan'da yaşanan terör saldırılarını protesto etti.

Gösterilerden ikisi başkent Rabat'taki parlamento binası ve Fransız Konsolosluğu önünde gerçekleşirken, Kazablanka'daki Fransız Konsolosluğu önünde de ayrıca bir gösteri düzenlendi. Gösterilere katılanlar, mum ve üzerinde "Terör, nefret ve ırkçılığa hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Parlamento binası önünde düzenlenen gösteriye Fas'taki en büyük İslami cemaatlerden biri kabul edilen Adalet ve İhsan Cemaati yetkilileri de katıldı.

Fas Halklarla Dayanışma Ağı Koordinatörü Abdulhamid Emin, gösteride yaptığı konuşmada, Paris ve Beyrut'ta yaşanan terör saldırılarını kınadıklarını ifade ederek, "Paris ve Beyrut'taki saldırılar kadar Yemen, Suriye ve bazı Arap ülkelerini sarsan terör olaylarını da kınıyoruz" dedi.

Emin ayrıca, "terörün zorba yönetimler yüzünden tezahür ettiğini" dile getirdi.

Paris'teki terör saldırılarında 132 kişi hayatını kaybetmiş, 349 kişi de yaralanmıştı. Altı farklı noktada gerçekleştirilen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları terör örgütü DAEŞ  üstlenmişti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde, Hizbullah kontrolündeki Dahiye bölgesinde de perşembe akşamı düzenlenen iki intihar saldırısında 43 kişi hayatını kaybetmiş, 200'ü aşkın kişi yaralanmıştı. Saldırıları terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.
Kaynak: AA