Yazılı Kanyon'un Asfaltı Isparta Belediyesi'nden

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan Sütçüler Çandır’daki Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’na ulaşımı sağlayan 2 kilometrelik stabilize yolu Isparta Belediyesi sıcak asfaltla kaplıyor. Isparta Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında 9 Kasım’da başlayan ve 9 Aralık 2015’te tamamlanması öngörülen yolun henüz ikinci çalışma gününde yarısının asfaltlama işi tamamlandı.

Yazılı Kanyon'un Asfaltı Isparta Belediyesi'nden
Yazılı Kanyon Tabiat Parkı yolunda belediye tarafından gerçekleştirilen asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yolun Isparta Belediyesi tarafından yapılan protokol kapsamında asfaltının döküldüğünü söyledi.

Bugüne kadar ilgili yolda ciddi bir çalışmanın yapılmadığını, dünya harikası Yazılı Kanyon’a her yıl yerli ve yabancı 70 bine yakın ziyaretçinin geldiğini anımsatan Günaydın, yolun bozuk olmasından kaynaklanan problemlerden dolayı ziyaretçilerin şikâyetlerinin bulunduğunu ve ziyaretlerin düştüğünü bunun da beraberinde turizm gelirinin düşmesine neden olduğunu kaydetti.

Yapılan çalışma ile birlikte tanıtıma da katkı sağlanmış olacağını ve yoldan kaynaklanan şikayetlerin de giderilmiş olacağını aktaran Başkan Günaydın, “Turizmimizin canlanmasını istiyoruz. Yolumuzu bitirdikten sonra yol çizgilerini de yapacağız. Normal şartlarda bu yolun yapımı 3 ay alır. Bizim Milli Parklarla yaptığımız protokolde bir ayda bitirilmesi yer alıyor. Ancak biz daha işe başladığımızın ikinci gününde yolumuzun yarısından fazlasını tamamlamış olduk. Burayı toplamda 5 gün içerisinde tamamlayarak teslim edeceğiz. Hem maddi olarak hem de turizm açsından şehrimize bir kazanç sağlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA