Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin CHP'li Üyesi Akyüz'den İstifa

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Erkan Akyüz, partisinden istifa etti

SAMSUN - Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin CHP'li üyesi Erkan Akyüz, partisinden istifa etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk genel başkan seçildiği kongrede divan kurulu üyeliği de yapan Akyüz, AA muhabirine, CHP'den istifa etmek için neden aramaya gerek bulunmadığını, partinin seçimlerde aldığı oy oranının ortada olduğunu söyledi.

CHP'de 12 yıldır siyaset yaptığını anlatan Akyüz, "CHP'nin bulunduğu koşullardan hiç bu kadar rahatsız olmamıştık. Ben 33. CHP Kurultayında divan kurulu üyeliği yaptım. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği kurultayda divanı oluşturan 7 kişiden biriydim. O günkü kurultayda Kılıçdaroğlu, 'başarısız olursam giderim' ifadesini kullanmıştı. Bu söylemi, kurultay salonundaki herkesi heyecanlandırmıştı. 'CHP'de korku dağlarını yıkacağını ve partide demokrasi şöleninin olacağını' söylemesine rağmen bugün gelinen noktada o günkü söylenenlerden eser yok" ifadelerini kullandı.

CHP'de genel başkan değişiminin partiye faydası olacağını düşündükleri için Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini dile getiren Akyüz, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz süreç ortadadır. Ben pişmanlık içindeyim. O günkü sürece destek verdiğim için başta Atatürk ilkelerine, laik Türkiye Cumhuriyeti'ne ve üniter devlet yapısına inanan tüm CHP'lilerden özür diliyorum. Özellikle, dış sermaye güçlerinin bir oyunu olarak sahaya sürüldüğü o gün tarafımızdan anlaşılmasa da bugün Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiğimiz destekten ötürü Deniz Baykal'dan binlerce kez özür diliyorum. Kendisinin bizi affetmesini diliyorum."

Genel başkan değişikliğinin CHP'ye ivme kazandıracağını düşündüklerini ancak "küçük olsun benim olsun" anlayışının partiye hakim olduğuna işaret eden Akyüz, "CHP artık halka değil, partililere bile umut vadetmeyen bir siyasi çizgiye ulaştı. Bu nedenle CHP üyeliğimden istifa ediyorum" dedi.
Kaynak: AA