Esenler'de Siyaset Ve Kadın Buluşması

Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda bir araya gelen kadın siyasetçiler, kadın ve toplum ilişkilerine vurgu yaptı.

Esenler'de Siyaset Ve Kadın Buluşması
Esenler Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliğinde AB-TR Siyasette Kadın Sivil Ağı Projesi kapsamında düzenlenen Sivil Toplum Diyaloğu programında kadın siyasetçiler, Esenlerli kadınlarla bir araya geldi.

Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa AK Parti İstanbul Milletvekilleri Fatma Benli ve Ravza Kavakçı Kan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile çok sayıda kadın katıldı.

GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM

Kadın siyasetçilerin kadınlarla buluştuğu programın açılış konuşmasını Kadın ve Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz yaptı. Kadınlara yönelik projeleri ve desteklerinden dolayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür eden Yılmaz, "Kadınların hayatı sadece sosyal hayattan ibaret değil. Kadınlar, siyasal hayat içinde de olmalıdır. Dünya artık siyasetle değil sivil toplum kuruluşlarıyla şekil alıyor. Sivil toplum kuruluşları olarak kadınların sorunlarını siyasetçilere aktarmak, kadınların her anlamda güçlenmesini sağlamak için çaba harcıyoruz. Kadın güçlü olursa aile güçlü olacaktır, toplum güçlü olacaktır" diye konuştu.

“KADIN GÜLER İSE ŞEHİR GÜLER”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, KADEM’in temellerinin Esenler’de atıldığını hatırlatarak KADEM Külliyesi’nin de Esenler’de yükseleceğinin müjdesini verdi. Siyasetin yönetmek, bertaraf etmek ve eğitmek olduğuna dikkat çeken Başkan Göksu, "Mini bir yönetim merkezi olan ailede kadın, bu üç temel kavramdan mükelleftir. Kadın ve siyaset kavramlarını yan yana getirdiğinizde aslında kadının, siyasetin merkezinde, öznesinde olduğunu görüyoruz. Bu yüzden Esenler’de ilk olarak kadınlar ve gençler için projeler geliştirdik. Kadınlar güler ise bu şehir güler. 2010 yılında Esenler’de yaşamaktan mutlu olanların oranı yüzde 62 iken, 2015 yılında bu oran yüzde 93’e yükseldi. Bunu her bir projemizin merkezine kadınları alarak başardık. 2010 yılında suç ve suç işleme sayısında İstanbul’da ilk üçte olan Esenler, 2015 yılında en son basamakta yer aldı. Bu başarıda kadınlarımızın çok büyük payı, emeği olduğunu düşünüyoruz" dedi.

“DAHA DEMOKRATİK BİR TOPLUM OLDUK”

Başkan Göksu’nun ardından AK Parti İstanbul Milletvekilleri Fatma Benli ve Ravza Kavakçı Kan, Esenlerli kadınlara hitap etti. Fazilet Partisi ile siyasete adım attığını hatırlatan Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Türkiye’nin son 13 yılda çok değiştiğini ve toplumun daha demokratik bir yapıya kavuştuğunu söyledi.



"ŞİDDET, TOPLUMSAL BİR SORUN"

Dünyadaki en etkili 500 Müslüman arasında gösterilen Milletvekili Fatma Benli ise konuşmasında şiddete değindi. Şiddetin sadece kadınlara yönelik gösterilmesinin doğru olmadığının altını çizen Benli, "Kadına şiddet konusunda yasal düzenleme noktasında bir sıkıntımız yok. Bizim sıkıntımız yasaları çıkardıktan sonra uygulamasının yapılmamasından kaynaklanıyor. Şiddet, yasaklandığı anda ortadan kalkacak bir şey değil. Erkeğin kadına olduğu gibi, kadının da kendi çocuklarına şiddeti söz konusu. Şiddet, toplumsal sorun olarak karışımıza çıkıyor günümüzde. Bunu sadece yasalarla değiştiremeyiz, sorunun kökenlerine inmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA