AFAD-Sen Genel Başkanı Çelik'ten AFAD Van İl Müdürü Uçar'a Ziyaret

AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çelik, AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar ve çalışanları ziyaret etti.

AFAD-Sen Genel Başkanı Çelik'ten AFAD Van İl Müdürü Uçar'a Ziyaret
Merkezi Muş’ta bulunan AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik, AFAD Van İl Müdürlüğü görevine yeni atanan Osman Uçar’ı makamında ziyaret etti. Burada bir açıklamada bulunan AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik, daha önce Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa AFAD il müdürlüklerini ziyaret ettiklerini belirtti.

2014 yılı şubat ayında yapılan torba yasa değişikliğinde, AFAD çalışanlarının mağduriyet yaşadığını ifade eden Çelik, “Yerel yönetimlerdeyken alınmış olan haklar vardı, ama ne yazık ki torba yasa değişikliğinde AFAD çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi yönünde bir düzenleme yapılmadı. 24 saat esasına göre görev yapan ve gecesini gündüzüne katan AFAD çalışanlarının diğer kurumlara nazaran farklı bir avantajının olması lazım. Eğer bu avantaj sağlanırsa AFAD, daha cazibeli bir hale gelecektir. Dünyada marka haline gelen AFAD’ın daha da ileri seviyeye gitmesi için bizlerde sendika olarak her türlü desteği sunmaya hazırız. Bu nedenle il il geziyoruz. İnşallah bu şekilde AFAD, daha ileri seviyelere gidecek ve herkesin parmakla gösterebileceği bir teşkilat haline dönüşecektir” dedi.

AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar ise, Genel Başkan Çelik’in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine teşekkür etti. Üç ay önce göreve başladığını belirten Uçar, “Deprem sonrasında biriken ve süregelen sıkıntıları bundan sonraki süreçte çözmek için elimizden geleni yapacağız. AFAD’ın dünyadaki başarılı çalışmalarını ilimize de yansıtmak ve devamını sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA