İsrail Askerleri Bir Filistinliyi Daha Vurdu

İsrail polisi "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen bir Filistinliyi vurdu.

KUDÜS - İsrail polisi "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen bir Filistinliyi vurdu.

İsrail polis sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Bıçaklı saldırı girişiminde bulunan bir kişi vurularak etkisiz hale getirildi" ifadesine yer verildi. Açıklamada, Batı Şeria'nın Beytüllahim şehri yakınlarında bulunan Konteynır askeri kontrol noktasında meydana gelen olayda yaralanan İsraillinin olmadığı belirtilirken, vurulan Filistinlilinin sağlık durumuna dair ise bilgi verilmedi.

Doğu Kudüs'te, "bıçaklama girişiminde bulunduğu" iddiasıyla İsrail polisi tarafından daha önce vurularak yaralanan Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri, daha önce yaptığı açıklamada Doğu Kudüs'te meydana gelen iki farklı bıçaklı saldırı girişiminde bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğünü, 13 yaşında bir Filistinli çocuğun ise yaralandığını açıklamıştı. Samiri, saldırılarda bir İsrailli güvenlik görevlisinin bıçak darbesi ile orta derecede yaralandığı, saldırıya karıştığı öne sürülen 12 yaşında bir Filistinlinin de gözaltına alındığını kaydetmişti.

Bugün yaşanan olayların, daha önce kanlar içerisinde yerde yatarken Yahudi yerleşimcilerin küfürler ederek izlediği görüntüleri yayınlanan 13 yaşındaki Filistinli Ahmet Manasıra'nın, dün de İsrailli polisler tarafından hakaret edilerek sorgulanışını gösteren video kaydı ortaya çıkmasının ardından yaşanması dikkat çekti.

Geçen ekim ayı sonunda İsrail mahkemesine çıkarılan Manasıra, "Bıçaklı saldırı düzenleyerek öldürme girişiminde bulunmak ve iki İsrailli öğrenciyi yaralamakla" suçlanmıştı.
Kaynak: AA