Tanzanya Fildişi Kaçakçılığı Suçlaması İle Çinli Kadını Tutukladı

Çinli işkadını Yang Feng Clan 14 yıl boyunca ülkeden yasadışı fildişi ticareti yapmakla suçlanıyor

DODOMA - Tanzanya'da yasadışı fildişi kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Çin vatandaşı bir iş kadını ile iki Tanzanya vatandaşı tutuklandı.

Tanzanyalı yetkililerden edinilen bilgilere göre, 66 yaşındaki Yang Feng Clan ile Tanzanya vatandaşları Menase Philemon ve Salvius Matembo fildişi kaçakçılığından tutuklandı.

Çinli Yang Feng Clan'ın 2000 ile 2014 yılları arasında Tanzanya'dan yasadışı fildişi kaçırdığı ve fil dişlerini uluslararası alıcılara sattığı öne sürülüyor.

Tanzanya basınına göre Yang Feng Clan " Fildişi kaçakçılarının kraliçesi" olarak biliniyor.

Tanzanya polisi  Yang Feng Clan'ı, 706 adet fildişini (2 tona yakın) illegal yöntemler ile edinmek ve pazarlamakla suçlarken, Clan'ın sadece Tanzanya'da değil fillerin yoğun yaşadığı diğer Doğu Afrika ülkelerinde de aynı işi yaptığı ileri sürülüyor.

Uzmanlar, 706 adet fildişi edinmek için yaklaşık 350 filin kaçak avlanmış olabileceğini belirtiyor.

Tanzanya özel polis kuvvetleri tarafından takip edilerek yakalanan Yang Feng Clan'ın beraberinde fildişlerinin yakalanıp yakalanmadığı henüz bilinmiyor.

Tanzanya'da fil nüfusu kaçakçıların yasadışı fildişi ticareti yüzünden hızla düşüyor.

2009 yılında Tanzanya'da 109 bin olan fil sayısı 2014 yılında 43 bine düşerken son 5 yılda ülkedeki fil nüfusu çok hızlı bir düşüş gerçekleştirdi.
Kaynak: AA