Ürdün'de Anemiye Karşı 'Hayat İçin Yarış'

Anemiye karşı farkındalığın artırılması için koşu düzenlendi

Save the Children adlı uluslararası kuruluş, Ürdün'de anemiye yönelik farkındalığın arttırılması için "Hayat için Yarış" koşusu düzenledi.

Save the Children tarafından Prenses Besma bin Talal'in desteğiyle başkent Amman'a 30 kilometre mesafedeki Balka Üniversitesinde "Hayat için Yarış" sloganıyla çocuklar için düzenlenen koşuda, ülkede anemi hastalığındaki artışa dikkat çekildi.

Ülkenin farklı bölgelerinden çocukların koşu yaparak, anemi hastalığına karşı farkındalık uyandırmayı amaçladığı organizasyon ile ayrıca doğum yapan kadınlardaki kansızlık hastalığına da vurgu yapıldı.

AA muhabirine konuşan Prenses Besma, "Hayat için Yarış"ın 60 ülkede gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu yılki yarışlara toplam 20 bin çocuğun katıldığını belirtti.

Prenses Besma, çocukların yarışa katılımının farkındalık açısından önemine işaret ederek, "Bugün 60 ülkede 20 bin çocuk güzel ve sağlıklı bir gelecek için yarıştı. Anemi hastalığına farkındalığı artırmak için yapılan koşu, çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir geleceğe ulaşma arzularını sergiliyor" diye konuştu.

Prenses Besma, çocuk sağlığı üzerine çalışmalar yapan ve çalışmalarını 120 ülkede sürdüren Save the Children'ın Ürdün'deki merkezinin başkanlığını yürütüyor.
Kaynak: AA