Kur'an Kursları Yeni Yıl Eğitimi

Mardin'de Kur’an kurslarının yeni yıl eğitiminin başladığı belirtildi.

Mardin'de Kur’an kurslarının yeni yıl eğitiminin başladığı belirtildi.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, kurslarda, hafızlık eğitimi, din eğitimi ve engellilere yönelik eğitimlerin verildiğini belirtti.

Görme, işitme ve ortopedik engelliler için, fiziki şartları öğrencilerin durumlarına uygun, ihtiyacı karşılayacak şekilde kursların açılacağını kaydeden Coşkun, şöyle dedi:

"Geçen yıllarda başlattığımız işitme engelliler Kur’an eğitimi için öğrenci kayıtlarımız devam etmektedir. Bu yıl ayrıca görme engellileri için bir sınıf açmayı planlıyoruz. Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen görme engelli vatandaşların müftülüğe yönlendirilmelerini istiyoruz. Bu konuda ders verecek yetkili öğreticimiz mevcut ve dersle ilgili dokümanlarda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Her engelli bizim çocuğumuz, kardeşimiz. Engeli ne olursa olsun, herkesin dini bilgilerini öğrenmesine, Kuran öğrenmesine gayret gösteriyoruz."

Müftü Coşkun, kurslara katılacak olan yabancı öğrenciler için de kurslarda çeşitli programlar düzenleneceğini, Türkiye’de oturum veya eğitim izni olan yabancı uyruklu öğrencilerin Kur’an kurslarına doğrudan kayıt edilebileceğini kaydederek, "Bunun dışındaki yabancı uyruklu öğrenciler yazılı izni ile Suriye uyruklu öğrenciler ise emniyet müdürlüğünün kendilerine vermiş olduğu belge numaraları ile kurslara kayıt edilebilecektir" diye konuştu.
Kaynak: AA