Başkan Toprak, Din Görevlilerine Yemek Verdi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta belediyesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle ilçe ve çevre köylerde görev yapan din görevlilerine yemek verildi.

Başkan Toprak, Din Görevlilerine Yemek Verdi
Yemeğe AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, Kahta İlçe Müftü Vekili Yılmaz Arı ve din görevlileri katıldı.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak yemekte yaptığı konuşmada, HDP’li Diyarbakır Belediyesinin billboardlara astığı, hakaret içeren afişlere dikkat çekti. Toprak "Danimarka’da bir kafir ressam, Hazreti Peygamber’in (s.a.v.) karikatürünü yayınladığında İslam aleminde nasıl bir infial meydana geldiğine hepimiz şahit olduk. Kısa süre önce Diyarbakır’daki bir belediye, aynı karikatürü kendileri yayınladı. Bunlar bir başlangıç. Bu içlerindekinin dışarıya vurmalarıdır. Dün Yasin Börü ve diğer kardeşimizi katledenlerin cevabını 1 Kasım da vermemiz lazım" dedi.

Kahta’da ve ilçeye bağlı tüm köylerde din görevlilerinin memleketin huzurunu düstur edindiğini belirten Aydın ise her kesimin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi. Aydın ise, “Biz birileri gibi sırtımızı herhangi bir örgüte, bir sermaye grubuna değil, Hakk’a dayıyoruz, sonra da halkımıza güveniyoruz. Halkımız her zaman duaları ve destekleriyle bizimle beraber oldu. Bizlerde AK Parti olarak adalet içerisinde memleketin her tarafına hizmet etmeyi kendimize düstur edindik. Bizler ’camiler de, cemevleri de bizimdir’ dedik, hiçbir din ve dil ayrışımı yapmadan herkesin birlik ve beraberliğini sağladık. Bizler birileri gibi bozgunculuk yapmıyoruz. Biz birileri gibi masum insanları öldürmüyoruz. Azınlıkların haklarına kavuşması AK Parti iktidarları döneminde oldu. 1 Kasım’da AK Parti’nin tek başına İktidarıyla Filistin, Suriye, Myanmar’da ki Müslümanlar ve bütün mazlum Coğrafya’daki Müslümanlar kendine gelecektir" dedi.

Kaynak: İHA