Ayının Saldırısına Uğrayan Kişi Yaralandı

Kağızman ilçesinde evinin bahçesinde ayının saldırısına uğrayan kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kenan Yıldız'a (30), Kozlu Köyündeki evinin bahçesindeyken bir anda ayı saldırdı. Ayıyla bir süre boğuşan ve yaralanan Yıldız, sesleri duyan amcası tarafından kurtarıldı. Yıldız, kaldırıldığı Kağızman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yıldız, yaşadığı dehşet dolu anları şöyle anlattı:

"Ayı bir anda karşıma çıktı. Ben kaçarken o üzerime atladı. Beni altına alıp pençeleri ile saldırdı. Öleceğimi sandım ama ümidimi kesmedim. Bir taraftan ayı ile mücadele ederken diğer taraftan avazım çıktığı kadar bağırdım. Amcam Doğan Yıldız benim bağırmamı duydu. Bağırarak bana doğru koşmaya başlayınca, ayı kaçtı. Kanlar içinde kaldım. Kollarım, göğsüm, bacaklarım, kan içinde kaldı. Amcam beni sırtında taşıyarak yola kadar indirdi. Jandarmaya haber verdiler ve ambulans gelip beni hastaneye götürdü. Amcama hayatımı borçluyum."

- Muhtar Bulut: "Sürekli korku içerisindeyiz"

Kozlu Köyü Muhtarı Burhanettin Bulut, bölgede her geçen gün sayıları artan ayılara karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.

Bulut, "Bu bölgede çok ayı var. Sürekli korku içerisindeyiz. Gündüz vakti bile bizlere saldırıyorlar, korkuyoruz. Artık bahçelerimize çıkamaz olduk. Geceleri peteklerimizi dağıtıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir şey de yapamıyoruz. Çaresiz kaldık, yetkililerden yardım istiyoruz "diye konuştu.

Kaynak: AA