CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

"Başbakan siyaseten dağılmış durumda. Her bir sözü kendisini tekzip ediyor"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Başbakan siyaseten dağılmış durumda. Her bir sözü kendisini tekzip ediyor" dedi.

Gök, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) Seçim Gözlemi Heyeti'ni kabulünün ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Dün Başbakan’ın bir açıklaması oldu, ‘Eğer biz olmazsak PKK, Kürtleri öldürmeye başlar’ şeklindeki ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Levent Gök, "Başbakan siyaseten dağılmış durumda. Her bir sözü kendisini tekzip ediyor. Daha 15 gün önce 102 kişinin hayatını kaybettiği ortamda, bir Başbakan’ın 'ben halkın can ve mal güvenliğini koruyacağım' demesi kadar gülünç bir iddia olamaz.  Başbakan bütün bu gerçeklerin üzerini şalla örtmeye kalkarsa da kimseye karşı inandırıcı olamaz. Bizim Başbakan halka tehdit ve şantajla bir yol haritası çizmeye çalışıyor" karşılığını verdi.

İpek Medya Grubu'na kayyum atanması ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili bir soru üzerine de Gök, yaşananların tümünün kanunsuz ve hukuksuz olduğunu, Anayasa'nın ayaklar altına alındığını savundu.

Gök, "Bu haksız uygulamalarla televizyonlara el koyanların, oraya haksız olarak getirdikleri kişilerin de AKP’nin silahşörü olduğu daha ilk dakikadan ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
Kaynak: AA